Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Glazenwasser gered uit benarde positie in Amsterdam

Datum nieuwsfeit: 02-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Amsterdam-Amstelland
Zoek soortgelijke berichten
Politie Amsterdam-Amstelland

Aanrijding met letsel
02-11-01. Vanochtend rond 04.40 uur raakte een 42-jarige bromfietser gewond op de Amstel, nadat hij in aanraking was gekomen met een op de rijbaan lopende voetganger. Het slachtoffer is naar een ziekenhuis vervoerd. De voetganger wilde uitwijken voor de toeterende bromfiets, maar beiden konden een aanrijding niet voorkomen. De bromfietser kwam ten val en liep een gecompliceerde beenbreuk op. De voetganger stond op en ging weg zonder zijn identiteit bekend te maken.
---

Autobrand
02-11-01. Vanochtend rond 06.00 uur ontstond er brand in een auto aan de Amstelkade. Een voor deze auto geparkeerd staande auto raakte eveneens beschadigd. De brandweer had de brand snel onder controle, maar kon niet voorkomen dat de auto zwaar beschadigd raakte. De oorzaak van de brand is nog onduidelijk. Waarschijnlijk is de brand onder de motorkap ontstaan.

---

Glazenwasser gered
02-11-01. De brandweer moest er gisterochtend op de Weteringschans aan te pas komen om een 30-jarige glazenwasser uit zijn benarde positie te bevrijden. De hydrolische kraan waarmee de man in een bak heen en weer ging, stopte er mee toen hij net voor een raam op de derde etage hing. Hij had dubbel pech toen hij bemerkte dat dit raam niet open ging en ontsnappen dus ook op deze manier niet mogelijk bleek. De brandweer wist de man uiteindelijk weer met beide benen op de grond te krijgen.
---

Keukenbrand
02-11-01. Brandweer en politie rukten gisterenavond uit naar een brand in een woning aan de Newtonstraat. De brand was ontstaan in de keuken en kon snel worden geblust. Een 57-jarige bewoner werd ter plaatse behandeld in verband met ademhalingsmoeilijkheden. De schade bleef beperkt. De oorzaak van de brand is nog onbekend.
---

Identiteit slachtoffer bekend
02-11-01. De identiteit van het verkeersslachtoffer, die gisteren om het leven kwam op de Koninginneweg, staat inmiddels vast. Het gaat om een 63-jarige vrouw uit Amstelveen. Hier volgt het eerder verschenen persbericht met betrekking tot deze aanrijding: Aanrijding met dodelijke afloop / Koninginneweg. Vanmiddag rond kwart voor drie is een onbekende vrouw overleden bij een aanrijding op de Koninginneweg. Het slachtoffer kwam op de fiets uit de richting van de Amstelveenseweg en ging in de richting van de Van Baerlestraat. De vrouw kwam door onbekende oorzaak ten val. Een juist passerende auto kon haar niet meer ontwijken. Het slachtoffer was op slag dood. De ongevallendienst heeft een nader onderzoek ingesteld.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie