Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Promotie: sociale zekerheid voortdurende reorganisaties zat

Datum nieuwsfeit: 02-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Universiteit Twente

Persberichten > Nieuw > 01-56

01-56 31-10-2001

Twentse bestuurskundige in promotieonderzoek:

Sociale zekerheid is voortdurende reorganisaties zat

De medewerkers van sociale diensten, uitvoeringsinstellingen voor de WW en de WAO en arbeidsbureaus hebben genoeg van de voortdurende ingrepen in de uitvoering van de sociale zekerheid. Hun enthousiasme voor de nieuwste Kabinetsplannen in het kader van het wetsvoorstel SUWI (Structuur Uitvoeringsorganisatie Werk en Inkomen) is dan ook gering. Dit stelt drs. H.J.M. (Menno) Fenger in een proefschrift waarop hij op 2 november hoopt te promoveren aan de faculteit Bestuurskunde van de Universiteit Twente.

Fenger onderzocht de totstandkoming van de Centra voor Werk en Inkomen (CWI's), waarin sociale diensten, arbeidsbureaus en uitvoeringsinstellingen zoals het Gak en Cadans samenwerken. Uit zijn onderzoek blijkt dat er grote verschillen zitten tussen de werkwijzen van de CWI's die reeds van start zijn gegaan. Het enthousiasme van de organisaties om aan de samenwerking deel te nemen is van beslissend belang voor het succes van een CWI. Maar zelfs in de centra waar al enkele jaren met succes wordt samengewerkt, neemt het enthousiasme af. De voortdurende onzekerheid en onduidelijkheid doet de onderlinge rivaliteit en concurrentie die jarenlang kenmerkend was voor de sociale zekerheid, weer oplaaien. Ook het feit dat de Eerste Kamer nog altijd niet heeft ingestemd met het Wetsvoorstel terwijl de voorbereidingen om op 1 januari 2002 met de nieuwe structuur van start te gaan reeds in volle gang zijn, draagt hieraan bij.

reorganisaties

Volgens Fenger volgen de reorganisaties in de sociale zekerheid elkaar zo snel op dat het onmogelijk is om te bekijken wat de effecten van het beleid zijn. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat het minimaal tien jaar duurt voordat volledig duidelijk wordt wat de gevolgen van een beleidsverandering zijn. De arbeidsbureaus staan inmiddels echter voor de vierde omvangrijke reorganisatie in tien jaar tijd, de uitvoeringsinstellingen zoals Gak en Cadans zijn aan de derde reorganisatie toe sinds 1993. Hierdoor is het onmogelijk om te leren van successen of mislukkingen uit het verleden. Het streven naar gelijkheid en uniformiteit is een belangrijke oorzaak van de voortdurende reorganisaties, stelt Fenger. Beleidsmakers kunnen niet accepteren dat de sociale zekerheid op de ene plaats beter wordt uitgevoerd dan op de andere plaats. De recente ingrepen van minister Vermeend bij de Amsterdamse sociale dienst wordt door Fenger als voorbeeld genoemd hoe het beter zou kunnen. "Dit is eigenlijk de eerste keer in vele jaren dat Den Haag een incident in de sociale zekerheid niet oplost met het maken van nieuwe regels, maar gewoon gaat kijken wat er aan de hand is. En omdat Vermeend constateerde dat het hier een typisch Amsterdams probleem betrof, besefte hij dat de oplossing niet in politiek Den Haag, maar in Amsterdam moest worden gevonden", aldus de Twentse bestuurskundige.

Noot voor de pers:
Het proefschrift van drs. Fenger is getiteld: Sturing van samenwerking. Institutionele veranderingen in het beleid voor werk en inkomen.
Contactpersoon Bureau Communicatie: drs. B. Meijering, tel. 053-489 4385,
e-mail: (b.meijering@bc.utwente.nl)

© Universiteit Twente 1997-2000

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie