Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Eindhoven een omstreken

Datum nieuwsfeit: 02-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Brabant-Zuid-Oost
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Eindhoven e.o. 2-11-2001

1e Persbericht 2 november 2001


Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Laserapparaat gestolen
Uit een container op een bouwterrein aan de Geldropseweg is donderdagmiddag rond 15.15 uur een laserapparaat met een waarde van ruim 2.000 gulden gestolen. De dader is vermoedelijk het bouwterrein opgereden en heeft het apparaat uit de container gehaald.

Eindhoven: Verdachte aangehouden
Naar aanleiding van een onderzoek is donderdagochtend rond 7.10 uur een 34-jarige man in zijn woning in de Wilgenstraat aangehouden. De man wordt verdacht van diefstal van een Opel Kadett. De auto is afgelopen weekend weggenomen vanaf de Korenbloemstraat. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Verdachten aangehouden
De politie stelde donderdagavond een onderzoek in de omgeving in nadat zij een melding had gekregen van een poging tot inbraak in een auto op de Outshoornstraat. Kort daarna zag de politie een 18-jarige verdachte man zonder vaste woon- en verblijfplaats met een fiets op zijn nek lopen. Bij hem was een 29-jarige Eindhovense. Na een korte achtervolging konden beide verdachten rond 23.00 uur op het Hendrik de Keyzerplein aangehouden worden. Uit onderzoek bleek dat de fiets eerder die dag was weggenomen vanaf Winkelcentrum Woensel. De verdachten zijn ingesloten voor verder onderzoek.

Eindhoven: Gereedschap vanaf bouwterrein weggenomen Vanaf een bouwterrein aan de Witbogt zijn tussen woensdag 18.00 uur en donderdag 7.30 uur twee handbranders, een brandblusser, een haspel, een staalbrander en drie pallets met in totaal 60 rollen dakleer gestolen. Het is nog onbekend hoe de dader op het terrein is gekomen.

Eindhoven: Schennispleger
Op de Nijenrode is vrijdagochtend rond 7.00 uur een 20-jarige Eindhovense lastig gevallen door een onbekende man. De vrouw was op weg naar de bushalte toen ze plotseling door de man bij haar arm werd gepakt. De man pleegde vervolgens schennis tegenover haar. De vrouw is hard weggelopen. De man had kort blond haar, droeg een rode jas, een lichtblauwe spijkerbroek en zwarte bergschoenen. Hij is tussen de 30 en de 40 jaar.

Eindhoven: Lokaalvredebreuk
Op de Aalsterweg is vrijdagochtend rond 00.10 uur een 45-jarige vrouw uit Waalre aangehouden door een beveiligingsmedewerker van een horecagelegenheid aan deze straat. De vrouw bracht ondanks haar lokaalverbod toch een bezoek aan de horecagelegenheid en viel daar klanten lastig. Ze liep te schreeuwen en te schelden. De beveiligingsmedewerker heeft de vrouw vervolgens overgedragen aan de politie. Zij is voor verder onderzoek overgebracht haar het politiebureau.

Eindhoven: Handtas uit fietstas weggehaald
Donderdagmiddag is de handtas van een 79-jarige vrouw uit Eindhoven weggenomen. De vrouw had op de Stratumsedijk haar handtas in haar fietstas gestopt. Vervolgens is de vrouw naar de Peter van Anrooylaan gefietst waar ze ontdekte dat haar handtas weg was. In de handtas zat een leesbril, een sleutel en een portemonnee met wat kleingeld.

Helmond: Spookrijder botst frontaal op tegenligger Een 32-jarige bromfietser uit Helmond is donderdagavond rond 21.40 uur op de Deurneseweg frontaal op een tegemoetkomende auto gebotst. De bromfietser reed op de verkeerde rijstrook in de verkeerde rijrichting toen plotseling een 52-jarige automobilist uit Nuenen hem tegemoet kwam rijden. De bromfietser is met beenletsel overgebracht naar het Elkerliekziekenhuis.

Helmond: Graffiti
Op de Stationsstraat is vrijdagochtend rond 00.45 uur een 23-jarige man uit Helmond aangehouden. Hij wordt verdacht van het aanbrengen van graffiti op een pand aan deze straat. Een tas met spuitbussen werd in beslag genomen. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten.

Helmond: Overval bij Opsporing Verzocht
Op zaterdag 20 oktober rond 21.00 uur is een overval gepleegd op een winkel aan de Hoofdstraat. Vier gemaskerde mannen bedreigden het winkelpersoneel. Een van de daders had een vuistvuurwapen. Het personeel werd gedwongen geld uit de kassa en de kluis af te geven. De overvallers verdwenen met de buit. In de uitzending van Opsporing Verzocht van maandag 5 november aanstaande zal aandacht aan deze zaak worden besteed. Opsporing Verzocht wordt op Nederland 1 uitgezonden. De overval in Helmond wordt in het tweede deel van het programma, om 22.00 uur meegenomen.

Asten: Diefstal bedrijfsauto
Tussen donderdagavond 19.00 uur en vrijdagmorgen 1.30 uur is vanaf een parkeerplaats op de Meijelseweg een witte bedrijfsauto, Mercedes Benz, 310D, kenteken VF-02-JV, gestolen.

Bergeijk: Twee doden bij verkeersongeval
Op de kruising Fressevenweg Hoekerbeemden zijn donderdagavond rond 20.00 uur een Belgische en een Nederlandse auto met elkaar in botsing gekomen. De 51-jarige bestuurder uit Bocholt reed over de Fressevenweg komende vanuit de richting Borkel en Schaft. De man wilde op de kruising linksaf slaan richting Hoekerbeemden. Hierbij verleende hij geen voorrang aan de Nederlandse auto die vanuit Bergeijk over de Fressevenweg reed. Beide voertuigen kwamen met elkaar in botsing. Bij de Belgische auto ontstond brand onder de motorkap. Deze werd snel geblust. De Nederlandse auto kwam in de sloot terecht. De twee inzittenden uit Bergeijk van de Nederlandse auto, de 20-jarige J. Rombouts en de 22-jarige B. Geraerts, zijn ter plaatse aan hun verwondingen overleden. De automobilist uit Bocholt is overgebracht naar het St. Josephziekenhuis.

Budel: Tweede verdachte aangehouden
Naar aanleiding van een onderzoek is donderdagavond rond 20.15 uur een 25-jarige verdachte man uit Croix aux Mines (Frankrijk) aangehouden op het hoofdbureau aan de Mathildelaan. De man meldde zich hier vrijwillig. De verdachte wist op 3 oktober tijdens een fouillering te ontsnappen. Hij is ingesloten voor verder onderzoek. (zie persbericht
1 van 4 oktober jl. Budel: Harddrugs aangetroffen bij verdachte motorrijder).

Leenderstrijp: Dakpannen gestolen
Vanaf de Zaalstraat zijn donderdagavond rond 19.15 uur een nog onbekende hoeveelheid dakpannen gestolen. De pannen stonden aan de straat in verband met een verbouwing van een woning. Getuigen zagen twee personen de pannen in een auto laden en wegrijden.

Middelbeers: Diefstal auto
Tussen donderdagavond 23.30 en vrijdagmorgen 7.45 uur is vanaf de Calluna een zwarte Opel Fontera met kenteken XR-SJ-96 gestolen.

Oirschot: 41 bekeuringen voor gebruik sluiproute Donderdagmiddag zijn tijdens het spitsuur 41 verkeersdeelnemers bekeurd die gebruik maakten van een sluiproute door het bosgebied, genaamd de Zonnedauw. Het verkeer probeerde op deze manier vanaf de Erica sneller op de Eindhovensedijk te komen. De betrapte verkeersdeelnemers kregen een bekeuring van 120 gulden en moesten alsnog hun voertuig keren en aansluiten in de file.

Someren: Vrouw gewond
Op de kruising Loovebaan Hoevenstraat is donderdagavond rond 18.15 uur een 32-jarige automobiliste uit Someren gewond geraakt. De vrouw reed over de Hoevenstraat en wilde de Loovebaan oversteken. Hierbij verleende zij geen voorrang aan een 40-jarige automobilist uit Someren die van rechts over de Loovebaan aan kwam rijden. Beiden voertuigen kwamen met elkaar in botsing. De auto van de vrouw kwam op zijn kop terecht. De vrouw is met verwondingen aan haar bekken overgebracht naar het St. Annaziekenhuis.

Veldhoven: Verdachte met gestolen fiets aangehouden Op de Burgemeester van Hoofflaan is vrijdagochtend rond 00.05 uur een 22-jarige man uit Zeewolde aangehouden. Hij wordt verdacht van diefstal/heling van een fiets. De politie werd ingeschakeld door een 27-jarige Eindhovenaar die zijn gestolen fiets per toeval terugvond op de Burgemeester van Hoofflaan. De fiets was op 23 september weggenomen uit een fietsenstalling aan de Neckerspoel in Eindhoven. De verdachte was op bezoek in een pand aan de Burgemeester van Hoofflaan en in het bezit van de fietssleutel. Hij is voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Waalre: Diefstal portemonnee
Vrijdagmorgen rond 9.45 uur is van een 85-jarige vrouw uit Waalre haar portemonnee gestolen. Zij was aan het winkelen op Den Hof. Bij het afrekenen zag ze dat de portemonnee uit haar handtas verdwenen was. In de tas zaten enkele persoonsbescheiden, een pasje en ongeveer driehonderd gulden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie