Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Eindhoven een omstreken

Datum nieuwsfeit: 02-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Brabant-Zuid-Oost
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Eindhoven e.o. 2-11-2001

1e Persbericht 2 november 2001


Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Laserapparaat gestolen
Uit een container op een bouwterrein aan de Geldropseweg is donderdagmiddag rond 15.15 uur een laserapparaat met een waarde van ruim 2.000 gulden gestolen. De dader is vermoedelijk het bouwterrein opgereden en heeft het apparaat uit de container gehaald.

Eindhoven: Verdachte aangehouden
Naar aanleiding van een onderzoek is donderdagochtend rond 7.10 uur een 34-jarige man in zijn woning in de Wilgenstraat aangehouden. De man wordt verdacht van diefstal van een Opel Kadett. De auto is afgelopen weekend weggenomen vanaf de Korenbloemstraat. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Verdachten aangehouden
De politie stelde donderdagavond een onderzoek in de omgeving in nadat zij een melding had gekregen van een poging tot inbraak in een auto op de Outshoornstraat. Kort daarna zag de politie een 18-jarige verdachte man zonder vaste woon- en verblijfplaats met een fiets op zijn nek lopen. Bij hem was een 29-jarige Eindhovense. Na een korte achtervolging konden beide verdachten rond 23.00 uur op het Hendrik de Keyzerplein aangehouden worden. Uit onderzoek bleek dat de fiets eerder die dag was weggenomen vanaf Winkelcentrum Woensel. De verdachten zijn ingesloten voor verder onderzoek.

Eindhoven: Gereedschap vanaf bouwterrein weggenomen Vanaf een bouwterrein aan de Witbogt zijn tussen woensdag 18.00 uur en donderdag 7.30 uur twee handbranders, een brandblusser, een haspel, een staalbrander en drie pallets met in totaal 60 rollen dakleer gestolen. Het is nog onbekend hoe de dader op het terrein is gekomen.

Eindhoven: Schennispleger
Op de Nijenrode is vrijdagochtend rond 7.00 uur een 20-jarige Eindhovense lastig gevallen door een onbekende man. De vrouw was op weg naar de bushalte toen ze plotseling door de man bij haar arm werd gepakt. De man pleegde vervolgens schennis tegenover haar. De vrouw is hard weggelopen. De man had kort blond haar, droeg een rode jas, een lichtblauwe spijkerbroek en zwarte bergschoenen. Hij is tussen de 30 en de 40 jaar.

Eindhoven: Lokaalvredebreuk
Op de Aalsterweg is vrijdagochtend rond 00.10 uur een 45-jarige vrouw uit Waalre aangehouden door een beveiligingsmedewerker van een horecagelegenheid aan deze straat. De vrouw bracht ondanks haar lokaalverbod toch een bezoek aan de horecagelegenheid en viel daar klanten lastig. Ze liep te schreeuwen en te schelden. De beveiligingsmedewerker heeft de vrouw vervolgens overgedragen aan de politie. Zij is voor verder onderzoek overgebracht haar het politiebureau.

Eindhoven: Handtas uit fietstas weggehaald
Donderdagmiddag is de handtas van een 79-jarige vrouw uit Eindhoven weggenomen. De vrouw had op de Stratumsedijk haar handtas in haar fietstas gestopt. Vervolgens is de vrouw naar de Peter van Anrooylaan gefietst waar ze ontdekte dat haar handtas weg was. In de handtas zat een leesbril, een sleutel en een portemonnee met wat kleingeld.

Helmond: Spookrijder botst frontaal op tegenligger Een 32-jarige bromfietser uit Helmond is donderdagavond rond 21.40 uur op de Deurneseweg frontaal op een tegemoetkomende auto gebotst. De bromfietser reed op de verkeerde rijstrook in de verkeerde rijrichting toen plotseling een 52-jarige automobilist uit Nuenen hem tegemoet kwam rijden. De bromfietser is met beenletsel overgebracht naar het Elkerliekziekenhuis.

Helmond: Graffiti
Op de Stationsstraat is vrijdagochtend rond 00.45 uur een 23-jarige man uit Helmond aangehouden. Hij wordt verdacht van het aanbrengen van graffiti op een pand aan deze straat. Een tas met spuitbussen werd in beslag genomen. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten.

Helmond: Overval bij Opsporing Verzocht
Op zaterdag 20 oktober rond 21.00 uur is een overval gepleegd op een winkel aan de Hoofdstraat. Vier gemaskerde mannen bedreigden het winkelpersoneel. Een van de daders had een vuistvuurwapen. Het personeel werd gedwongen geld uit de kassa en de kluis af te geven. De overvallers verdwenen met de buit. In de uitzending van Opsporing Verzocht van maandag 5 november aanstaande zal aandacht aan deze zaak worden besteed. Opsporing Verzocht wordt op Nederland 1 uitgezonden. De overval in Helmond wordt in het tweede deel van het programma, om 22.00 uur meegenomen.

Asten: Diefstal bedrijfsauto
Tussen donderdagavond 19.00 uur en vrijdagmorgen 1.30 uur is vanaf een parkeerplaats op de Meijelseweg een witte bedrijfsauto, Mercedes Benz, 310D, kenteken VF-02-JV, gestolen.

Bergeijk: Twee doden bij verkeersongeval
Op de kruising Fressevenweg Hoekerbeemden zijn donderdagavond rond 20.00 uur een Belgische en een Nederlandse auto met elkaar in botsing gekomen. De 51-jarige bestuurder uit Bocholt reed over de Fressevenweg komende vanuit de richting Borkel en Schaft. De man wilde op de kruising linksaf slaan richting Hoekerbeemden. Hierbij verleende hij geen voorrang aan de Nederlandse auto die vanuit Bergeijk over de Fressevenweg reed. Beide voertuigen kwamen met elkaar in botsing. Bij de Belgische auto ontstond brand onder de motorkap. Deze werd snel geblust. De Nederlandse auto kwam in de sloot terecht. De twee inzittenden uit Bergeijk van de Nederlandse auto, de 20-jarige J. Rombouts en de 22-jarige B. Geraerts, zijn ter plaatse aan hun verwondingen overleden. De automobilist uit Bocholt is overgebracht naar het St. Josephziekenhuis.

Budel: Tweede verdachte aangehouden
Naar aanleiding van een onderzoek is donderdagavond rond 20.15 uur een 25-jarige verdachte man uit Croix aux Mines (Frankrijk) aangehouden op het hoofdbureau aan de Mathildelaan. De man meldde zich hier vrijwillig. De verdachte wist op 3 oktober tijdens een fouillering te ontsnappen. Hij is ingesloten voor verder onderzoek. (zie persbericht
1 van 4 oktober jl. Budel: Harddrugs aangetroffen bij verdachte motorrijder).

Leenderstrijp: Dakpannen gestolen
Vanaf de Zaalstraat zijn donderdagavond rond 19.15 uur een nog onbekende hoeveelheid dakpannen gestolen. De pannen stonden aan de straat in verband met een verbouwing van een woning. Getuigen zagen twee personen de pannen in een auto laden en wegrijden.

Middelbeers: Diefstal auto
Tussen donderdagavond 23.30 en vrijdagmorgen 7.45 uur is vanaf de Calluna een zwarte Opel Fontera met kenteken XR-SJ-96 gestolen.

Oirschot: 41 bekeuringen voor gebruik sluiproute Donderdagmiddag zijn tijdens het spitsuur 41 verkeersdeelnemers bekeurd die gebruik maakten van een sluiproute door het bosgebied, genaamd de Zonnedauw. Het verkeer probeerde op deze manier vanaf de Erica sneller op de Eindhovensedijk te komen. De betrapte verkeersdeelnemers kregen een bekeuring van 120 gulden en moesten alsnog hun voertuig keren en aansluiten in de file.

Someren: Vrouw gewond
Op de kruising Loovebaan Hoevenstraat is donderdagavond rond 18.15 uur een 32-jarige automobiliste uit Someren gewond geraakt. De vrouw reed over de Hoevenstraat en wilde de Loovebaan oversteken. Hierbij verleende zij geen voorrang aan een 40-jarige automobilist uit Someren die van rechts over de Loovebaan aan kwam rijden. Beiden voertuigen kwamen met elkaar in botsing. De auto van de vrouw kwam op zijn kop terecht. De vrouw is met verwondingen aan haar bekken overgebracht naar het St. Annaziekenhuis.

Veldhoven: Verdachte met gestolen fiets aangehouden Op de Burgemeester van Hoofflaan is vrijdagochtend rond 00.05 uur een 22-jarige man uit Zeewolde aangehouden. Hij wordt verdacht van diefstal/heling van een fiets. De politie werd ingeschakeld door een 27-jarige Eindhovenaar die zijn gestolen fiets per toeval terugvond op de Burgemeester van Hoofflaan. De fiets was op 23 september weggenomen uit een fietsenstalling aan de Neckerspoel in Eindhoven. De verdachte was op bezoek in een pand aan de Burgemeester van Hoofflaan en in het bezit van de fietssleutel. Hij is voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Waalre: Diefstal portemonnee
Vrijdagmorgen rond 9.45 uur is van een 85-jarige vrouw uit Waalre haar portemonnee gestolen. Zij was aan het winkelen op Den Hof. Bij het afrekenen zag ze dat de portemonnee uit haar handtas verdwenen was. In de tas zaten enkele persoonsbescheiden, een pasje en ongeveer driehonderd gulden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Westinghouse' accelerator WeLink(TM) stimuleert innovatie kernenergie
Westinghouse' accelerator WeLink(TM) stimuleert innovatie kernenergie BRUSSEL-(BUSINESS WIRE)- Westinghouse Electric Company heeft een nieuwe methode gecreeerd voor vernieuwers die kernenergietechnologie...

TSYS vernieuwt betaalverwerkingsovereenkomst met Rabobank
TSYS vernieuwt betaalverwerkingsovereenkomst met Rabobank COLUMBUS, Ga. & UTRECHT, The Netherlands-(BUSINESS WIRE)- TSYS (NYSE: TSS) heeft vandaag bekendgemaakt dat Rabobank...

Speedheat heeft warm hart voor regionale sportclub
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

Stop Kamagra start petitie tegen illegale handel in Kamagra
StopKamagra.nl is een petitie gestart voor een betere controle op Kamagra tabletten op de Nederlandse markt. Hiermee hoopt de beweging...

Nederlandse referendum tegen CETA in beeld
Referendum over CETA komt eraan Persbericht – 26 oktober 2016 Referendum over CETA komt eraan Nederland neemt stokje van de...

Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace
Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace SAN FRANCISCO-(BUSINESS WIRE)- Vooruitstrevende en direct werkende datareplicatie is nu beschikbaar voor klanten...

Geen significante afname vluchten Thailand na overlijden koning
Met het overlijden van de Thaise koning bijna twee weken geleden, is in het land een maand van nationale rouw...

Places to work Almere lanceert nieuwe website
Ondernemersplek Places to work in Almere heeft een vernieuwde website. Hierop is nu in één oogopslag te zien dat het...

BankGiro Loterij blijft Spoorwegmuseum steunen
De BankGiro Loterij, de cultuurloterij van Nederland, verlengt haar bijdrage aan Het Spoorwegmuseum met vijf jaar. Sinds 2007 heeft het...

Makelaars en huizenverkopers filmen nu zelf woningverkoopvideo's
Veel makelaars maken zelf de verkoopfoto's van hun vastgoedaanbod. Een professionele woningverkoopvideo produceren is echter voor de meeste makelaars en...

ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal
ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal LYON, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- ERYTECH Pharma (Parijs:ERYP) (ADR:EYRYY) (Euronext Parijs: ERYP), de...

Code Oranje afgekondigd: op weg naar een nieuwe democratie
Code Oranje afgekondigd¶ Persbericht Woensdag 26 oktober 2016 Code Oranje afgekondigd Op weg naar een nieuwe democratie Een groep van...

HomeExchange Gold brengt de ruil-ervaring naar nieuw service-niveau
HomeExchange – ‘s werelds grootste huizenruil-netwerk met meer dan 65.000 actieve listings in 150 landen– heeft HomeExchange Gold gelanceerd, een...

Bijna 90 procent Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde
Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Van alle Nederlanders wil...

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...