Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Venlo

Datum nieuwsfeit: 02-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Noord
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Venlo 2-11-2001
Mediabericht 2 november (12.50 uur)

Weert Vernieler aangehouden

WEERT De politie heeft afgelopen nacht op de Oelemarkt een 18-jarige in Weert wonende jongeman aangehouden die vernielingen heeft aangericht aan een terras van een café op de Oelemarkt. Hij trapte tegen de deur van het gesloten café, boog een windscherm om, waardoor het uit de grond loskwam en gooide een stapel rieten stoelen omver. Ook plaste hij tegen de muur van het naastgelegen pand. De eigenaar van het café waarschuwde de politiepatrouille en deed aangifte van de vernielingen. De politie hield de verdachte aan voor vernieling en baldadigheid en sloot hem in. Tegen de jongeman is proces-verbaal opgemaakt.

Weert Vuurwerkoverlast
WEERT Twee 9-jarige jongetjes hebben donderdagmiddag hun voorraad vuurwerk moeten inleveren bij de politie. In overleg met hun ouders hebben zij een uitbrander gekregen. Een motoragent op patrouille in de wijk Moesel hoorde in de omgeving van de Serviliusstraat vuurwerkgeluid en trof daar de twee aan, terwijl de moeder van een van hen toekeek. Beiden moesten thuis de rest van het vuurwerk ophalen en met de ouders en de jongens is gesproken over overlast en regels rond het in bezit hebben van vuurwerk.

REGIO - 20 dronken bestuurders

VENLO De politie Limburg-Noord heeft in de afgelopen week in totaal 20 automobilisten en 2 bromfietsers betrapt die met drank op achter het stuur zaten. De dronken bestuurders zijn gecontroleerd in Heythuysen, Weert, Boshoven, Neer, Roermond,

Op de Bos in Heythuysen is zaterdagavond een 24-jarige man uit Baexem staande gehouden. Hij was betrokken bij een eenzijdig verkeersongeval Op de Bos. Hij reed met zijn auto over Op de Bos en aan het eind van de bebouwde kom verloor hij bij een drempel de macht over het stuur. Hij raakte in een slip en kwam met zijn auto op de kop in een droge sloot tot stilstand. Bij de afhandeling van de aanrijding bleek dat de man teveel had gedronken. Hij kreeg een rijverbod van 11 uur opgelegd en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Zaterdagavond heeft de politie een 50-jarige in Bergen wonende man aangehouden die onvast ter been was en duidelijk onder invloed van alcohol verkeerde. Hij moest een ademanalyse ondergaan en bleek zoveel te hebben gedronken dat hij gedurende 18 uur niet meer aan het verkeer mocht deelnemen. Toen de politie het rijbewijs van de man wilde invorderen, bleek hij niet in het bezit van een geldig Nederlands exemplaar te zijn. Ook hiervoor kreeg hij een proces-verbaal.

Op de Eindhovenseweg in Blerick is in de nacht van zondag op maandag een 18-jarige man uit Venray aangehouden. Een politiesurveillance zag dat de man midden op het Koninginneplein in Venlo met zijn auto stopte. De automobilist reed vervolgens een stukje achteruit om in de richting van de Roermondsepoort te rijden. Op de Eindhovenseweg is de man vervolgens door de politie gecontroleerd. Tijdens deze controle bleek dat hij teveel gedronken had. Hij werd aangehouden, kreeg een rijverbod van 7 uur en zijn rijbewijs in ingevorderd. De automobilist was overigens pas 10 dagen in het bezit van een rijbewijs.

Op de Ringbaan Noord in Boshoven is in de nacht van dinsdag op woensdag een 59-jarige man uit Weert aangehouden. Een politiesurveillance zag de man op de Kasteelsingel in Weert door rood licht rijden. Hierop liet de politie de automobilist voor een controle stoppen op de Ringbaan Noord. Tijdens deze controle bleek dat hij veel teveel gedronken had. Ook bleek hij niet in bezit van een geldig rijbewijs. Zijn auto is in beslag genomen.

Op de Napoleonsweg in Neer is in de nacht van dinsdag op woensdag een 48-jarige man uit Neer staande gehouden. De automobilist reed slingerend met zijn auto over de Napoleonsweg in Neer en werd daarbij door de politie betrapt. Tijdens een daaropvolgende controle bleek dat hij teveel gedronken had, dat zijn auto niet meer verzekerd was en dat zijn auto ook niet APK-gekeurd was. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.

De politie in Weert zag donderdagmorgen omstreeks 03.20 uur een 40-jarige bromfietser uit Baexem op de Roermondseweg zonder verlichting rijden. De man werd staande gehouden en bleek te hebben gedronken. Hij vertelde de politieagenten dat hij onderweg al ergens gevallen was. Hij verklaarde naar Den Bosch te moeten voor een stempel en daarom al zo vroeg op weg te zijn. Zijn bromfietscertifikaat werd ingenomen en hij kreeg een rijverbod van 6 uur.

Bij een verkeerscontrole op de St. Luciastraat in Weert zijn dinsdagmiddag 30 voertuigen gecontroleerd. Bij deze controle zijn 7 automobilisten bekeurd voor het niet dragen van de autogordel en één automobilist bleek teveel gedronken te hebben. Van deze automobilist is het rijbewijs ingetrokken.

De overige bestuurders kregen rijverboden van 1, 2 en 6 uur en boetes van 410 gulden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie