Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Overhandiging eerste Thin Client computer in gemeente Rehden

Datum nieuwsfeit: 02-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Rheden

Nieuws (02-11-2001)

Overhandiging van de eerste Thin Client computer aan wethouder Lammers

Overhandiging van de eerste Thin Client computer aan wethouder Lammers

Gemeente Rheden vervangt computers
De gemeente Rheden start begin november met het vervangen van de computers en het netwerksysteem. Onlangs heeft de gemeente een contract gesloten voor maximaal 5 jaar met Rupp Totaal Automatisering b.v. uit Arnhem. Voor deze opdracht is de officiële aanbestedingsprocedure volgens Europese Richtlijnen gevolgd.

Alle 320 computers op de werkplekken zullen binnen een jaar vervangen worden door een zogenaamde Thin Client. Bij een Thin Client systeem wordt er gewerkt met kleine, lichte pc´s op de werkplek zonder programma´s die op de werkplek draaien. De programmatuur staat op zware centrale servers. Vrijdag 2 november installeert leverancier Rupp de eerste Thin Client op de werkplek van de heer Lammers, wethouder van automatisering.

De vervanging van de pc´s is onderdeel van een totale revisie van de ICT infrastructuur (netwerk, telecommunicatie) van de gemeente. Met de nieuwe infrastructuur is Rheden weer berekend op de ontwikkelingen met betrekking tot de dienstverlening aan de burger (digitaal loket) en de noodzakelijke flexibiliteit in de bedrijfsvoering.

Copyright: Gemeente Rheden

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie