Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Aanpassing verstrekkingenbesluit ziekenfondsverzekering

Datum nieuwsfeit: 02-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Algemene Zaken
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

De ministerraad heeft op een voorstel van minister Borst van Volksgezondheid, Welzijn en Sport ingestemd met een wijziging van het verstrekkingenbesluit ziekenfondsverzekering. De beoordeling van nieuwe geneesmiddelen op therapeutische waarde en doelmatigheid wordt verbeterd omdat de resultaten van farmaco-economisch onderzoek voortaan in de beoordeling worden meegenomen. Farmaco-economisch onderzoek geeft onder meer inzicht in de therapeutische waarde van een geneesmiddel, de kosten van het gebruik van het middel en de mogelijke besparingen op andere therapieën.

Ook de criteria voor onderlinge vervangbaarheid van geneesmiddelen worden gewijzigd. Met de tot nu toe geldende criteria is het niet altijd mogelijk gebleken om een geneesmiddel in een groep van onderling vervangbare geneesmiddelen in te delen, terwijl het middel uit therapeutisch oogpunt wel gelijkwaardig is aan de middelen in die groep.

De ministerraad heeft ermee ingestemd dat het ontwerpbesluit voor advies aan de Raad van State zal worden gezonden.

Dit persbericht is op 2 november 2001 - na afloop van de Ministerraad - uitgebracht door de Rijksvoorlichtingsdienst.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie