Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuwe inspecteur-generaal Werk en Inkomen bij Sociale Zaken

Datum nieuwsfeit: 02-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Vindplaats 2
Bron: Ministerie van Algemene Zaken
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Algemene Zaken

Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Persbericht ministerraad
2 november 2001

BENOEMING INSPECTEUR-GENERAAL WERK EN INKOMEN VAN HET

MINISTERIE VAN SOCIALE ZAKEN EN WERKGELEGENHEID

De ministerraad heeft besloten mr. L.H.J. Kokhuis voor te dragen als inspecteur- generaal Werk en Inkomen bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. De voordracht wordt gedaan door de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, in overeenstemming met de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. De benoeming zal ingaan op 1 januari 2002, indien de Eerste Kamer akkoord gaat met het wetsvoorstel voor een nieuwe organisatiestructuur van de sociale zekerheid en de reïntegratie van arbeidsongeschikten en werklozen. Het betreft een functie in het kader van de Algemene Bestuursdienst.

Mr. L.H.J. Kokhuis gaat leiding geven aan de nieuwe Inspectie Werk en Inkomen (IWI). Hij zal reeds vóór 1 januari aanstaande als kwartiermaker IWI optreden. De Inspectie Werk en Inkomen zal toezicht houden op de uitvoering van de wettelijke taken door de Centra voor Werk en Inkomen, het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen, de Sociale Verzekeringsbank en de gemeenten.

De heer Kokhuis is sinds 1992 directeur-generaal Volkshuisvesting van het ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer. In deze functie is hij tevens inspecteur-generaal Volkshuisvesting. Verder is hij belast met het toezicht op de woningbouwcorporaties en de naleving van de bouwregelgeving. Ook was hij betrokken bij de oprichting van de Inspectie Volkshuisvesting.

RVD, 02.11.2001reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie