Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Eindhoven en omstreken

Datum nieuwsfeit: 02-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Brabant-Zuid-Oost
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Eindhoven e.o. 2-11-2001
2e persbericht 2 november 2001

Berichten uit de regio

Eindhoven: Man gewond bij steekpartij
Een 43-jarige medewerker van de fietsenstalling in het NS-station aan de Neckerspoel is vrijdag rond 10.45 uur gewond geraakt bij een steekpartij in die stalling. Volgens getuigen had een donkere man ruzie met de medewerker van de stalling. Waar de ruzie over ging was niet duidelijk. Op een gegeven moment stak de donkere man met een scherp voorwerp in de buik van de 43-jarige Eindhovenaar. Daarna vluchtte de dader weg in de richting van het Beursgebouw. Het slachtoffer is met een wond in de onderbuik in het ziekenhuis opgenomen. De dader heeft een donkere huidskleur, is ongeveer 35 jaar oud, heeft een klein fors (dik) postuur, was ongeschoren, had dreadlocks op het achterhoofd en droeg een zogenaamde rastapet. Hij was gekomen met een blauwe hybride herenfiets. Deze liet hij bij zijn vlucht achter.

Eindhoven: Veegwagen rijdt fietser aan
De bestuurder van een veegwagen heeft vrijdag om 11.10 uur bij het achteruit rijden een 24-jarige Eindhovense fietser aangereden. Het ongeval gebeurde op de Willem van Kesselstraat. De bestuurder, een 52-jarige Eindhovenaar, bleek gedronken te hebben en blies bijna 0,8 promille. Zijn rijbewijs is ingenomen en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Het slachtoffer is met een open beenbreuk in het St. Josephziekenhuis opgenomen.

Eindhoven: Agressieve winkeldief
In een winkel aan de Ruysdaelbaan is vrijdag om 13.05 uur een 44-jarige Eindhovenaar aangehouden. Het personeel van de winkel betrapte hem toen hij de winkel wilde verlaten met een set schroevendraaiers die hij achter zijn jas had verborgen. Ze hielden hem aan maar de man verzette zich. Hij bedreigde hen ook. De politie nam hem over en de man ging verder met bedreigingen, nu naar de politie. Hij schold hen ook uit en beledigde hen. De man is voor onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Bromfietser gewond
Een 20-jarige Eindhovenaar is vrijdag om 9.50 uur gewond geraakt bij een aanrijding op de Emmasingel. De man reed met zijn bromfiets over het fietspad van de Emmasingel, vanuit de richting Keizersgracht. Ter hoogte van de Bruine Heer stond een hoogwerker die plaatmateriaal naar het dak van dit gebouw moest tillen. De hoogwerker stond op het trottoir de stempel van de wagen stond op het fietspad. Ter beveiliging was een spanband en een roodwit bord tussen een boom en de wagen gemaakt. De bromfietser zag dit niet en reed tegen de band. Hij kwam ten val, zijn helm, die volgens getuigen niet goed op zijn hoofd stond, vloog af en de man kwam met zijn hoofd op de grond terecht. De man is naar het Catharinaziekenhuis gebracht, waar men vermoedde dat hij een zware hersenschudding had. De politie stelt een onderzoek in naar de omstandigheden van de aanrijding.

Middelbeers: Inbraken
In de nacht van donderdag op vrijdag is in twee woningen in Middelbeers ingebroken.


- Op t Ven werd de tuindeur opengebroken. Hier verdwenen een videocamera, een fotocamera, een gsm en geld, ongeveer fl. 1.000,=.


-Bij een woning aan De Bugjes werd de achterdeur opengebroken. De bewoner mist een boormachine, vier jassen (leer en suède), een gsm en ongeveer fl. 150,=.

Best: Man met gestolen auto aangehouden
Op de Kruisparkweg is vrijdag om 15.10 uur een 16-jarige Eindhovenaar aangehouden. Bij de politie was een melding binnengekomen dat op deze weg een gestolen auto stond. Toen de politie ter plaatse kwam was de jongen met een jerrycan de tank aan het vullen. De auto, een Peugeot bestelauto, bleek inderdaad als gestolen gesignaleerd te staan.

Valkenswaard: Snelheidscontrole
Op de Europalaan is vrijdag tussen 11.15 en 13.45 uur een snelheidscontrole gehouden. Van de 385 passanten reden er 91 te hard. De snelste reed 102 km/u terwijl 50 is toegestaan.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie