Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Procedure verwijdering taxitelefoonpalen A'dam afgesloten

Datum nieuwsfeit: 02-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Amsterdam
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Amsterdam

Procedure verwijdering taxitelefoonpalen afgesloten

Op vrijdag 2 november is bij het Gerechtshof te Amsterdam de comparitie tussen de gemeente Amsterdam en de Taxicentrale Amsterdam (TCA) over de verwijdering van taxitelefoonpalen afgesloten. Beide partijen zijn het volgende overeengekomen:
Voor 31 december 2002 worden alle taxitelefoonpalen in de stad verwijderd. Op dit moment is er al een aantal telefoonpalen in de binnenstad verwijderd. Beide partijen zijn het er over eens dat alle taxistandplaatsen ook feitelijk voor alle taxicentrales vrij toegankelijk zijn.
Verder onderstrepen de gemeente en de TCA het belang van overleg in een taxioverlegorgaan (TOO) met alle bij het taxivervoer betrokkenen. Over de vorm en frequentie worden nog nadere afspraken gemaakt. Het TOO kan bovendien fungeren als een instantie waaraan klachten kunnen worden voorgelegd, in afwachting van een mogelijke landelijke klachtenregeling.

Marleen Nieuwenhuis


-

© gemeente Amsterdam - 7-11-2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie