Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Stadsconferentie in de Grote Kerk Alkmaar

Datum nieuwsfeit: 03-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Alkmaar
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Alkmaar


3 oktober 2001

Stadsconferentie 3 november in de Grote Kerk

Aanstaande 3 november wordt voor de tweede keer in de Grote Kerk van Alkmaar een stadsconferentie gehouden. De vorige keer was in 1999. Dit keer is het thema `Alkmaar 750 jaar stadscultuur'. Raadsleden en genodigden bespreken verschillende onderwerpen zoals de rol en invloed van maatschappelijke netwerken, ouderen en jongeren en politiek bestuurlijke cultuur.

De stadsconferentie is een gelegenheid voor raadsleden en genodigde inwoners van Alkmaar om met elkaar al pratend verschillende zaken die leven onder de mensen te bespreken. Dit jaar heeft de stadsconferentie het thema: Alkmaar 750 jaar stadscultuur. De genodigden zijn niet direct politiek actief en spreken met de raadsleden over de onderwerpen: de rol en invloed van maatschappelijke netwerken, etniciteiten, ouderen èn jongeren, mannen èn vrouwen, beroepsgroepen op de stedelijke, politiek-bestuurlijke cultuur.

Alkmaar 750 jaar stadscultuur
In 2004 heeft Alkmaar 750 jaar stadsrechten. Dat moet gevierd worden door en voor alle Alkmaarders. De stadsconferentie wordt in dit licht gezien als het startschot in de communicatie. Door middel van een mini-symposium met workshops komt het thema "Alkmaar, 750 jaar stadscultuur" in al haar facetten aan de orde. Zo kan een interessante en inspirerende ideeënuitwisseling ontstaan tussen de Alkmaarders, Alkmaarse bestuurders en politici.

Ook wordt er tijdens de stadsconferentie gedacht over de mogelijke invulling van het programma in 2004. In groepen zal gesproken worden over bepaalde onderdelen van de Alkmaarse samenleving, zoals sport, cultuur, buurtverenigingen, etnische groeperingen etc. Het is de bedoeling dat hieruit haalbare plannen naar voren komen, die ook gerealiseerd kunnen worden door de bedenkers zelf.

Waar, wanneer en wie?
Ieder raadslid nodigt komende week +/- tien inwoners van Alkmaar uit voor de stadsconferentie De stadsconferentie is zaterdag 3 november 2001 van 13.30 - 18.30 uur in de Grote Sint Laurenskerk van Alkmaar.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie