Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Dode bij brand in verzorgingstehuis Heerlen

Datum nieuwsfeit: 03-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Zuid
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Limburg-Zuid, plaats: Heerlen 3-11-2001
Politiebericht District Heerlen
Heerlen

Persbericht 02.13 uur

Heerlen; dode bij brand in verzorgingstehuis

Bij een brand in het verzorgingstehuis "Ter Eyck" aan de Franklinlaan in Heerlerheide is vrijdagavond omstreeks 22.40 uur een 60-jarige bewoonster om het leven gekomen.
Vijf andere bewoners kregen ademhalingsproblemen. Zij kregen ter plaatse extra zuurstof toegediend. Direct na het uitbreken van de brand waren brandweer, politie en GGD met groot materieel ter plaatse. Inmiddels was personeel doende alle bewoners uit hun appartement te evacueren en onder te brengen in de recreatiezaal van het tehuis. Het aanwezige personeel kreeg snel assistentie van vrijwilligers en van huis terug gekeerde collega`s.
De brand is ontstaan op de derde verdieping in de woning van het slachtoffer. Deze woning liep flinke schade op. Twaalf appartementen hebben dusdanige roet- en waterschade opgelopen dat zij meerdere dagen niet bewoond kunnen worden. Enkele bewoners werden elders in het tehuis ondergebracht, terwijl een achttal bij familie onderdak vond. Het tehuis biedt onderdak aan 116 bewoners.
Locoburgemeester Zuidgeest van de gemeente Heerlen bezocht het verzorgingstehuis om zich van de stand van zaken op de hoogte te stellen.
Voor bewoners en personeel is slachtofferhulp beschikbaar.

Dit persbericht is uitgebracht door:
P. de Wolf Gemeente Heerlen ( tel. 06-50254687) en B. Boosten Politie District Heerlen ( tel. 045 - 4003050)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie