Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vier personen aangehouden na brand in hotel Venlo

Datum nieuwsfeit: 03-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Noord
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Venlo 3-11-2001
Mediabericht 3 november (16.00 uur)

Venlo Vier personen aangehouden na brand in hotel

VENLO In de nacht van vrijdag op zaterdag ontving de politie een brandmelding van een hotel aan de Nijmeegseweg. In een hotelkamer op de tweede verdieping was de brand begonnen. Ongeveer twee uur later, de brandweer was nog in het hotel aanwezig, brak in een kamer op de zesde verdieping brand uit. Al snel werd duidelijk dat de brand in beide gevallen uitbrak op de kamer van dezelfde mensen. De politie heeft hierop vier personen aangehouden op verdenking van brandstichting.

Na de eerste brandmelding werden alle bewoners van de vleugel (4 verdiepingen) waarin de brand begon gewekt en opgevangen in het restaurant. Het personeel van de gealarmeerde ambulance verleende eerste hulp aan mensen die problemen hadden aan de luchtwegen (door de rookontwikkeling). Er hoefde niemand te worden opgenomen in het ziekenhuis. Voor de meeste bewoners werd vervolgens een nieuwe kamer geregeld. Zo ook voor de bewoners van de kamer waarin de brand uitbrak. De tweede brand was door de nog aanwezige brandweer snel onder controle en de schade bleef hierdoor beperkt. (De schade aan de kamer waar de eerste brand ontstond is aanzienlijk.) De politie heeft na de tweede brand vier personen aangehouden, de twee bewoners van de kamer waarin de brand ontstond en een tweetal dat gelijktijdig een kamer besprak.

De vier verdachten, een 26-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats, een 19-jarige man uit Blerick, een 14- en een 15 jarig meisje uit Blerick, zijn overgebracht naar het politiebureau. Ze zijn alle vier in verzekering gesteld. De politie is een onderzoek gestart. Op dit moment is nog niet bekend op welke manier de brand is ontstaan.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie