Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vliegenthart opent de Week van de Chronisch Zieken 2001

Datum nieuwsfeit: 03-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

WEEK VAN DE CHRONISCH ZIEKEN

Opening Week van de Chronisch Zieken

Opening Week van de Chronisch Zieken

De Staatssecretaris van VWS mevrouw M. Vliegenthart opent de Week van de Chronisch Zieken 2001 op zaterdag 3 november in Utrecht. Het openingscongres gaat over de behoeften en wensen van mensen met een chronische ziekte voor het nieuwe kabinet in 2002. Patiëntenorganisaties gaan in discussie met een aantal leden van de Tweede Kamer.

In het hele land staan tijdens de week, die van 3 t/m 10 november 2001 wordt gehouden, mensen met een chronische ziekte in de schijnwerpers. Honderden verenigingen en instellingen organiseren tijdens deze week activiteiten. Het programma van deze Vijfde Week van de Chronisch Zieken is daardoor groot, afwisselend en divers als nooit tevoren! We verwachten 40.000 deelnemers aan de meer dan 200 activiteiten. Hieronder een kleine selectie:


- Op dinsdag 6, woensdag 7 en donderdag 8 november zijn er banenmarkten in veertien arbeidsbureaus (Amsterdam-Zuid, Rotterdam-Noord en de provinciehoofdsteden) voor mensen met een arbeidshandicap onder de titel 'Voor iedereen Werk, Werk voor iedereen'.


- Donderdag 8 november is de 'verwendag' voor bewoners van verpleeg- en verzorgingshuizen.


- Vrijdag 9 november 2001 is de Dag van het Chronisch Zieke Kind waarbij tijdens een symposium oplossingen worden aangedragen voor de gevolgen van chronische ziekte van een chronisch ziek kind voor broertjes en zusjes.


- Ook op vrijdag 9 november worden de resultaten bekend gemaakt van het onder-zoek 'Knelpunten op het terrein van chronische ziekte of handicap' door het RIVM tijdens een symposium van ZonMw.


- Zaterdag 10 november 2001 sluit de week met de Dag van de Mantelzorg. Op deze dag zijn in vele gemeenten speciale bijeenkomsten voor mantelzorgers.

Het programma is na te lezen op internet: www.chronischziek.nl. Voor vragen over chronisch ziek zijn bel Korrelatie: 0900 1450.

De Week van de Chronisch Zieken is een initiatief van landelijke organisaties van patiënten, mantelzorgers, (para)medici, verpleegkundigen, verzorgenden, werkgevers, werknemers en arbeidsbemiddelaars.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie