Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Aankleedboom in jeugdbibliotheek Utrecht

Datum nieuwsfeit: 03-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Utrecht
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Utrecht

Aankleedboom in jeugdbibliotheek

De hele maand oktober kunnen bezoekers van de jeugdafdeling van de Centrale Bibliotheek Oudegracht 167 in Utrecht hun creativiteit kwijt op de "Aankleedboom". De "aankleedboom" is een driedimensionaal object -een duidelijke boom!- van beeldend kunstenaar en illustrator Kees Veltman. Speciaal voor de maand oktober gemaakt vanwege herfst, herfstvakantie en kinderboekenweek met het thema "Hobby". Het is dan ook de bedoeling dat kinderen de boom aankleden met alle mogelijke voorwerpen, van slingers en kralen tot hoedjes en eekhoorntjes toe. Kees Veltman (1962) woont en werkt in Utrecht, heeft de Academie voor Beeldende Kunsten in Arnhem doorlopen en studeerde Japanse Taal en cultuur Hij heeft aan meerdere projecten gewerkt in galeries ,tekent en schrijft. Kees is dol op bomen en laat zich daar ook vaker door inspireren. Momenteel werkt Kees aan een prentenboek voor 2-4 jarigen, het allerliefst zou Kees Veltman een mooi leesverhaal met prachtige illustraties willen maken. Hij ziet het als een gemis in de literatuur dat de leesboeken voor kinderen zo schaars geïllustreerd zijn. Na het prentenboek houdt het veelal op.!

De "Aankleedboom" staat op de jeugdafdeling alsmede ook een aantal schilderijen met illustraties van Kees Veltman en zijn te zien tot en met 31 oktober.

Dag van de kunstuitleen op 3 november

Op 3 november is het de dag van de kunstuitleen. Bij alle kunstuitlenen in Nederland zijn er dan bijzondere activiteiten met het thema fotografie. Zo ook in de Kunstuitleen van Utrecht.

Als u langs komt maakt u kans op een prijs. U kunt opnames winnen in de studio van kunstenaar/fotograaf Margi Geerlinks.

Meer informatie volgt binnenkort.


Gemeentebibliotheek Utrecht zamelt geld in voor Biblionef en Coins for Care

Gemeentebibliotheek Utrecht start in samenwerking met Stichting Biblionef, meer dan 300 bibliotheken en Nationale Eurocollecte/Coins for Care een unieke inzamelingsactie. Tijdens de actie kan iedereen vanaf vandaag tot en met februari 2002, zijn buitenlands geld bij alle vestigingen van de Gemeentebibliotheek Utrecht inleveren. Het ingezamelde bedrag wordt gelijkelijk verdeeld tussen Biblionef en Coins for Care. Biblionef gebruikt de opbrengst om nieuwe kinderboeken te kopen en stelt deze gratis ter beschikking aan kinderen en jongeren in achterstandsituaties waar ook ter wereld.

Biblionef

Het doel van Biblionef is om kinderen en jongeren van drie tot en met achttien jaar wereldwijd in de gelegenheid te stellen boeken te lezen. De Stichting schenkt mooie nieuwe prentenboeken en leuke en spannende leesboeken en zet bibliotheekprojecten op in achterstandsgebieden in ontwikkelingslanden. Biblionef werkt nauw samen met lokale partners, zoals kindertehuizen, scholen, ziekenhuizen of culturele centra. Kinderen zijn van nature nieuwsgierig. Boeken geven hen de kans om te dolen in de rijke wereld van verbeelding en fantasie en om zich te ontwikkelen. Biblionef is van mening, en met haar de bibliotheken, dat het aanbieden van boeken de vicieuze cirkel waarin deze kinderen zich bevinden kan doorbreken. In de strijd tegen analfabetisme is het van belang kinderen reeds op jonge leeftijd in aanraking te brengen met het plezier van een boek. Het is aangetoond dat de mate van (an)alfabetisme in een land, een graadmeter is voor de duurzaamheid van ontwikkelingshulp.

Coins for Care

Stichting Coins for Care is een samenwerkingsverband van meer dan 100 erkende goede doelen, speciaal opgericht om rond de invoering van de Euro al het overgebleven buitenlands geld in te zamelen. Samen met Nationale Eurocollecte wordt één grote inzamelingsactie georganiseerd voor alle goede doelen, zodat zowel grote als kleinere organisaties kunnen meeprofiteren van deze unieke gelegenheid. Het ministerie van Financiën heeft berekend dat in totaal tussen de 100 en 300 miljoen gulden aan buitenlands muntgeld in Nederlandse huishoudens rondzwerft. Coins for Care verwacht hiervan 55 miljoen gulden in te zamelen.


---

---

Voor vragen of meer achtergrondinformatie: Gemeentebibliotheek Utrecht, Mw. Kamphof, tel. 030-286187 Biblionef: Aagje van Heekeren - 070 381 67 08 - E-mail: (kocon@heekeren.nl) www.nederlandvoorhetgoededoel.nl / www.biblionef.nl Biblionef stelt graag een artikel over de stichting en de actie ter beschikking. dinsdagochtend

23 oktober 2001

9.30 uur - 11.30 uur

gevorderden donderdagochtend

25 oktober 2001

9.30 uur - 11.30 uur

gevorderden donderdagavond

25 oktober 2001

19.00 uur - 21.00 uur

kennismaking dinsdagochtend

30 oktober 2001

9.30 uur - 11.30 uur

gevorderden

donderdagochtend

25 oktober2001

9.30 uur - 11.30 uur

kennismaking

laatste update:19 oktober 2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie