Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Koningin bij balletgala Dansersfonds 79 te Amsterdam

Datum nieuwsfeit: 03-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Het Koninklijk Huis
Zoek soortgelijke berichten
Rijksvoorlichtingsdienst
Het Koninklijk Huis

03/11/01 Koningin woont balletgala Stichting Dansersfonds 79 bij te Amsterdam

Hare Majesteit de Koningin woont op zaterdagavond 3 november 2001 in Het Muziektheater te Amsterdam het 11e balletgala van de Stichting Dansersfonds '79 bij. Tijdens de gala-benefietvoorstelling zullen delen te zien zijn van klassieke en hedendaagse choreografieen, uitgevoerd door (inter)nationale dansgezelschappen en leerlingen van de Nationale Balletacademie.

Het gala wordt geopend met Ouverture van Krzysztof Pastor, uitgevoerd door leerlingen van de Nationale Balletacademie. Daarna volgen de uitvoeringen van Tsjaikovkski-pas de deux door Caroline Sayo Lura en Federico Bonelli van Het Nationale Ballet, Klapkombinaties van Andras Asboth door leerlingen van de Nationale Balletacademie, Pas de deux uit Petite Mort van Jiri Kylian door Shirley Esseboom en Vaclav Kunes van het Nederlands Dans Theater, Album Familiar van Conny Janssen door Conny Janssen Danst en Palimpsest 1 van Ton Wiggers, door Introdans. Het Bayerisches Staatsballett uit Munchen voert Grosse Fuge van Hans van Manen uit en het Wiener Staatsopernballett zal Adagietto uit Alles Walzer van choreograaf Renato Zanello ten tonele voeren. Het gala wordt afgesloten met Black Cake van Hans van Manen, uitgevoerd door Het Nationale Ballet.

Stichting Dansersfonds '79 is opgericht door het dansechtpaar Alexandra Radius en Han Ebbelaar na hun 20-jarig dansjubileum in 1979. Het fonds geeft financiële ondersteuning aan nieuwe danstalent en aan dansers die vanwege leeftijd of blessures genoodzaakt zijn zich te orienteren op een ander beroep. Het Dansersfonds is voor zijn activiteiten afhankelijk van sponsorbijdragen en de opbrengsten van het balletgala dat tweejaarlijks wordt georganiseerd.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie