Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Popmuziek en film in het Atrium Stadhuis, Den Haag

Amsterdam Record Convention

Popmuziek en film in het Atrium Stadhuis, Den Haag

DEN HAAG, 25-10-2001 -- Als je geen Cd-speler hebt, waar kun je dan nog platen kopen? Hoe komen die Dj's aan hun schitterende maxisingles ? En als je Stones-fan bent en nog maar een paar singeltjes mist, kun je je verzameling dan nog compleet krijgen? Valt er niets te doen aan de hoge prijzen van Cd's in Nederland? Het antwoord op al deze vragen en nog veel meer is te vinden op de internationale platen- en cd-beurs die op zondag 4 november gehouden wordt in het Atrium van het stadhuis in Den Haag.

Daar zullen meer dan 200 stands gevuld zijn met singles, elpees, Cd's, voor een groot deel bijeengebracht door standhouders uit het buitenland.

Voor het eerst wordt er in het centrum van Den Haag een zeer omvangrijke platen- en cd-beurs gehouden voor muziekliefhebbers, platenverzamelaars en Dj's. Voor één dag verandert de hal van het stadhuis in een reusachtige muziekwinkel met duizenden Cd's, elpees en singles. Het internationale aanbod staat garant voor een uiterst gevarieerde keuze: behalve geluidsdragers zijn er ook T-shirts, foto's, posters, boeken, tijdschriften, video's, DVD's, sieraden en andere hebbedingetjes op het gebied van popmuziek.
De harde kern van verzamelaars weet inmiddels wel de weg te vinden naar de platenbeurzen. Zij zijn te herkennen aan de lijsten met ontbrekende titels die ze bij zich hebben, of aan de volle tas met platen waarmee ze al binnenkomen. De kans bestaat namelijk altijd dat ze een andere verzamelaar tegen komen met wie ze kunnen ruilen. Maar ook voor nieuwelingen valt er op de beurs genoeg te vinden: van recente house en dance platen tot obscure punk, en van symfonische rock tot hiphop.
Uiteraard zijn er veel titels die nu niet meer in reguliere platenzaken verkrijgbaar zijn, evenals picture discs, gekleurd vinyl, speciale hoezen en foto's met handtekeningen van popsterren. Bovendien zijn er talloze voordelige Cd's te vinden.
Speciaal voor de beurs is de lopende Golden Earring expositie in het Atrium ook geopend.

De beurs wordt gecompleteerd door een leuke film- en science fiction-afdeling. Naast zeldzame en originele film- en muziekrelikwieën vinden liefhebbers hier soundtracks, filmposters, science fiction boeken, DVD's en speelgoed en miniaturen van, Star Trek, James Bond, Star Wars en de X-files.

De platen- en cd-beurs in het Atrium van het stadhuis in Den Haag vindt plaats op zondag 4 november van 10.00 tot 17.00 uur. De toegang bedraagt fl 8,50. Kinderen onder de 12 jaar hebben gratis toegang, houders van CJP en Pas 65 krijgen fl 2, 50 korting. Meer informatie wordt overdag gegeven op telefoonnummer 0229 213891 of surf naar www.mmmarc.com.


Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie