Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Succesvolle aanpak criminaliteit op en rond stations

Datum nieuwsfeit: 04-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Korps Landelijke Politiediensten
Zoek soortgelijke berichten
Korps Landelijke Politiediensten

Korps: KLPD, plaats: Driebergen 4-11-2001
Succesvolle aanpak criminaliteit op en rond stations

Tasjesroof, zakkenrollerij, zwartrijden en het bedreigen of beledigen van treinpersoneel komt op bepaalde spoortrajecten veel voor. Het team Veel Voorkomende Criminaliteit (VVC-team) van de Spoorwegpolitie pakt deze criminaliteit sinds juni succesvol aan.

Vooral op de ringlijnen rond Amsterdam constateerde de politie veel overlast. Met de komst van het VVC-team daalde het aantal aangiften met de helft. Ook op de Flevolijn en de Zandvoortlijn zijn goede resultaten geboekt.
Het VVC-team surveilleert opvallend en onopvallend. Surveillance in uniform is om aan de burger te laten zien: kijk de politie doet er wat aan. De pakkans van zakkenrollers is dan minimaal. Daarom is de politie ook in burger aanwezig. Het team verrichtte de afgelopen maanden 98 aanhoudingen, waarvan 54 zakkenrollers.

De zestien VVC-teamleden zijn landelijk inzetbaar en werken samen met de regionale korpsen, de Koninklijke Marechaussee, de gemeentelijke vervoersbedrijven en de metroteams.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie