Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Heerlen

Datum nieuwsfeit: 04-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Zuid
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Limburg-Zuid, plaats: Heerlen 4-11-2001
District Heerlen
Heerlen

Politiebericht 14.26

Heerlen; landelijke alcoholcontrole

In de nacht van vrijdag op zaterdag werden in het kader van een landelijke alcoholcontrole ook binnen het gebied van de politieregio Limburg-Zuid, controles gehouden.
In de vier districten moesten in totaal ruim 2400 bestuurders van motorvoertuigen een blaastest ondergaan. Hierbij werden 51 personen bekeurd omdat zij met teveel aan alcohol op achter het stuur van hun auto waren gaan zitten. In het district Heerlen werden relatief veel weggebruikers bekeurd. In drieëndertig gevallen bleek het bloed/alcohol gehalte namelijk hoger te zijn dan het toegestane promillage van 0,5.
In totaal in de Zuid-Limburgse politie bijna 24000 gulden aan boetes. De hoogte van deze boetes varieerden van 410 tot 1000 gulden. In Heerlen negeerden twee automobilisten een stopteken. Na een korte achtervolging werden zij ingerekend. Hun auto bleek van diefstal afkomstig te zijn. In Maastricht Onttrok zich eveneens een automobilist aan de controle. Hij ging er met zijn auto van door, doch vloog op de Frontensingel uit de bocht. Bij de komst van de politie waren de inzittenden gevlogen.

Heerlen; brandende kaars mogelijk oorzaak van brand in verzorgingstehuis

Bij het onderzoek van de technische recherche naar aanleiding van de brand in het verzorgingstehuis "Ter Eyck" aan de Franklinlaan in Heerlerheide, waarbij vrijdag 2 november j.l. een 60-jarige bewoonster om het leven kwam, is niet achterhaald kunnen worden wat de juiste oorzaak van de brand is geweest. In ieder geval is er geen sprake van enige opzet, ook kortsluiting wordt uitgesloten. De politie houdt rekening met de mogelijkheid dat een brandende kaars de brand in de woning op de derde verdieping heeft veroorzaak. Zoals bekend kregen vijf andere bewoners ten gevolge van de brand ademhalingsproblemen, waardoor zij ter plaatse zuurstof kregen toegediend. De ruim honderd bewoners werden uit voorzorg vanuit hun appartementen in de recreatiezaal ondergebracht. Door de brand konden meerdere bewoners niet terug naar hun appartement. Zij werden elders ondergebracht.

A.J.M. Boosten (Bureau Voorlichting & PR tel.: 045 - 4003050)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie