Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Ook in Belgische Condroz Rally pech voor Theunissen

Datum nieuwsfeit: 04-11-2001
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Ingezonden persbericht

Huy(B) 4november 2001

Ook in Belgische Condroz Rally pech voor Theunissen

Tijdens de Condroz rally rond het Belgische stadje Huy is Rocco Theunissen van het MRT Rally Team weer niet met het gewenste eindresultaat aan de finish gekomen. Twee lekke banden, een gebroken aandrijfas en lekke oliepomp van de joystick kostten hem in totaal minimaal twee plaatsen op de uiteindelijke einduitslag.

Het zag er zaterdagavond na 10 klassementsproeven nog naar uit dat Rocco Theu-nissen (NL) met zijn Belgische navigator Erwin Mombaerts dit keer weinig pro-blemen zouden hebben met de Toyota Corolla WRC. Verder zat het weer mee, het publiek was weer in ouderwetse aantallen komen kijken, deelnemersveld was goed, dus alle ingrediënten voor een geslaagde wedstrijd waren aanwezig. Het gevecht in de top werd gevoerd tussen Larry Cols, Bruno Thiry, Pieter Tsjoen, Rocco Theunis-sen David Loix en Patrick Snijers. Snijers verloor veel tijd met een lekke band, die hij op de proef moest verwisselen. Cols sloot de eerste etappe als snelste af met Thiry 28 seconden achter zich. Tsjoen en Theunissen mochten zondagmorgen als derde en vierde equipe starten. Al tijdens de eerste proef reed Theunissen rechtsvoor lek. Meteen daarna brak het midden differentieel en begaf de turbo het. Al met al verloor de equipe zondag tijdens de eerste boekel al meer dan 1 minuut. En of het nog niet genoeg was ging de oliepomp van de joystick op de proef kapot en moest de Corolla aan de kant gezet worden om over te kunnen schakelen op de manuele schakelpook. Het MRT team zakte hierdoor terug naar de 7e plaats en moest hierna aan een inhaal-race beginnen. Snijers verloor eveneens tijd door een lekke band. Daarna ging het erom nog met Boxoen van plaats te wisselen. Dit leek te lukken op de laatste klasse-mentsproef had Theunissen nog slechts 4 seconden nodig op Boxoen, maar een lekke band zette weer een streep door de rekening. Voor Theunissen was geen hogere plaats als de 6e weggelegd. Ook Larry Cols had op de laatste klassementsproef pech. Iets te gretig misschien ging hij met de Peugeot 206 van de baan en moest met twee lekke banden rechts naar de finish en verspeelde hiermee zijn overwinning, die Thiry van hem overnam. Pieter Tsjoen schreef in de Condroz Rally zijn Belgische Divisie 1 titel 2001 op zijn naam.

Einduitslag van de Condroz Rally:

 
1. Bruno Thiry     Skoda Octavia      A8 2.19.26 
2. Larry Cols     Peugeot 206       A8 +  0.46   
3. Pieter Tsjoen    Toyota Corolla WRC   A8 +  1.11 
4. David Loix     Subaru Impreza WRC   A8 +  6.00 
5. Joost Boxoen    Subaru Impreza WRC   A8 +  6.55 
6. Rocco Theunissen  Toyota Corolla WRC   A8 +  7.42 
7. Patrick Snijers   Subaru Impreza WRC   A8 +  7.47 

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie