Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Autovrije zondag in Bos en Lommer

Datum nieuwsfeit: 04-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Bos en Lommer
Zoek soortgelijke berichten
Bos en Lommer

Autovrije zondag op 4 november

Autovrije zondag op 4 november

Op zondag 4 november is Amsterdam binnen de ringweg A10 en ten zuiden van het IJ autovrij. Tussen 9 en 17 uur mag u niet met auto of motor het gebied in.

In vervolg op voorgaande jaren worden dit jaar twee autovrije dagen georganiseerd in Amsterdam. Op 22 september is de binnenstad autovrij.

Op zondag 4 november omvat de autovrije dag een groter gebied, namelijk het hele gebied binnen de Ring A10 ten zuiden van het IJ. Ook Bos en Lommer binnen de ring valt hieronder.

Geen enkele auto of motor mag die dag tussen 9:00 en 17:00 uur het gebied in. Het is de eerste keer dat de autovrije zondag zo?n groot gebied beslaat. Koopzondagen en alle andere zondagse activiteiten gaan gewoon door.

Het doel van de dag is om mensen om van de rust te laten genieten die ontstaat als er geen auto's in de stad rijden. Ook kunnen ze kennismaken met alternatieve vormen van vervoer.

Hopelijk laten bewoners van Amsterdam daarna vaker de auto staan, waardoor de stad beter leefbaar wordt.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie