Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Provinciale Kunstbus Utrecht blijft rijden

Datum nieuwsfeit: 05-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Utrecht

Persbericht
1005001200

Provinciale Kunstbus blijft rijden

De Provinciale Kunstbus, die 55-plussers op een veilige en comfortabele manier naar het theater of een concert brengt, blijft rijden. GS hebben besloten om voor de periode 2002-2004 jaarlijks voor deze provinciale service aan ouderen ruim 42.000 gulden beschikbaar te stellen. Daarmee haakt de provincie actief in op een snel groeiende belangstelling.

GS vinden het van belang dat deze provinciale service blijft bestaan omdat de Kunstbus ervoor zorgt dat een kwetsbare groep mensen in de Utrechtse samenleving kan blijven deelnemen aan het culturele uitgaansleven. Veel ouderen voelen zich 's avonds niet veilig op straat of gaan vanwege gezondheidsproblemen niet meer zo gemakkelijk naar een theater of schouwburg. De Provinciale Kunstbus helpt hen over deze drempel heen.
Het afgelopen theaterseizoen reden 775 mensen met de bus mee. Toen de bus begon te rijden in 1994 waren er circa 150 passagiers. Al méér dan 5000 inwoners van de provincie Utrecht hebben een rit gemaakt met deze bus die mensen één keer per maand vanaf een opstappunt vlakbij huis meeneemt naar een voorstelling in theater De Lampegiet (Veenendaal), De Flint (Amersfoort), Stadsschouwburg Utrecht en Muziekcentrum Vredenburg in Utrecht. Na afloop worden de ouderen weer bij de opstaphalte afgezet. Vanwege de provinciale subsidie kan worden volstaan met een bescheiden eigen bijdrage van FL. 7,50,- Dat de Provinciale Kunstbus een succesformule hanteert, blijkt uit het feit dat een groot deel van de voorstellingen voor het nieuwe theaterseizoen al is volgeboekt.

Uitbreiding dienstverlening in de provincie
De Kunstbus van de provincie wordt momenteel nog uitsluitend gebruikt voor een bezoek aan een concert of theatervoorstelling. De bedoeling is dat deze dienstverlening met steun uit het Provinciale Actieprogramma Cultuurbereik wordt uitgebreid met bezoeken overdag aan o.a. het Centraal Museum in Utrecht en kasteel De Haar. De Provinciale Kunstbus kan zo worden uitgebouwd tot een organisatie met een gevarieerd aanbod van culturele activiteiten. Voor meer informatie over het programma 2000-2001 van de Provinciale Kunstbus kan contact worden opgenomen met de coördinator, Anja van der Pol, tel. 030 - 23 24125 (bereikbaar op woensdag en donderdag bij de Stadsschouwburg Utrecht). Op het programma voor het nieuwe seizoen staan o.a. voorstellingen van de Roemeense Staatsopera, het Weinachtsoratorium van Bach, de Notenkraker van Tsjaikovsky en de musical 'Sonneveld' met o.a. Jos Brink.

Voor meer informatie over dit bericht kunt u zich wenden tot Ron van Dopperen, 030 - 258 3196 of per e-mail:
Ron.van.dopperen@provincie-utrecht.nl .

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie