Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Friesland

Datum nieuwsfeit: 05-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Friesland
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Friesland: Friesland 5-11-2001
Politieberichten van 4/11 (13.00 uur) t/m 5/11 (07.00 uur)

Oosterwolde: dodelijke aanrijding
Het slachtoffer dat bij de aanrijding op zaterdag 3 november op de Weper om het leven kwam, was genaamd: Rene Oostingh, oud 25 jaar uit Haulerwijk. Zie ook de politieberichten van 3/11 (13.00 uur) t/m 4/11 (13.00 uur)

Sint-Annaparochie: diefstal aanhangwagen
Van zaterdag op zondag werd vanaf de Oudebildtdijk een aanhangwagen, merk Saris, kleur bruin weggenomen. Op de aanhangwagen lag een ladder en tuingereedschap. De aanhangwagen was van een bedrijf uit Sint Annaparochie. Een medewerker van het bedrijf, een 30-jarige inwoner van Sint Annaparochie, heeft aangifte gedaan.

Kimswerd: aanrijding met drank
Zondag omstreeks 15.25 uur reed een 36-jarige inwoner van Harkema met zijn personenauto over de Westerzeedijk in de richting Harlingen. Op de kruising van de Westerzeedijk met de kruising van de Rijksweg N 31 verleende hij geen voorrang aan een personenauto, die bestuurd werd door een 38-jarige inwoner van Amsterdam. Deze bestuurder kwam van de Rijksweg N 31. Er ontstond lichte materiele schade. De bestuurder uit Harkema bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 795 ug/l. Er werd tegen de man proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod voor 9 uren. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd.

Opeinde: snelheid
Zondag omstreeks 16.20 uur werd op de Waldwei een bestuurder van een personenauto bekeurd ter zake het overschrijden van de maximumsnelheid. De bestuurder, een 42-jarige inwoner van Wergea reed met een snelheid van 161 kilometer per uur, terwijl 100 was toegestaan. De man kreeg een bekeuring en moest zijn rijbewijs inleveren.

Drachten: snelheid
Zondag omstreeks 14.50 uur werd op de Waldwei een bestuurder van een personenauto bekeurd ter zake het overschrijden van de maximumsnelheid. De bestuurder, een 35-jarige inwoner van Kollumerzwaag, reed met een snelheid van 154 kilometer per uur, terwijl 100 was toegestaan. De bestuurder kreeg een bekeuring en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Zondag omstreeks 17.05 uur werd op de Waldwei een bestuurder van een personenauto bekeurd ter zake het overschrijden van de maximumsnelheid. De bestuurder, een 30-jarige inwoner van Heerenveen, reed met een snelheid van 151 kilometer per uur, terwijl 100 was toegestaan. De bestuurder kreeg een bekeuring en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Wolvega: inbraak woning
Van zaterdag op zondag werd ingebroken in een woning aan de Jacob Jordaenstraat. Aan de achterzijde van de woning had men een raam, dat op een kier stond, opengebroken. Uit de woning werden 3 cd`s en 3 geluidsboxen weggenomen. De eigenaar, een 20-jarige inwoner van Wolvega, heeft aangifte gedaan.

Heerenveen: inbraak woning
Zondag tussen 14.00 en 19.10 uur werd ingebroken in een woning aan de Wederik. Een uitzetraam werd opengebroken. Uit de woning werden 2 bankpasjes, twee paspoorten en drie spaarbrieven, weggenomen. Met de bankpasjes werd direct geld opgenomen. De bewoner, een 63-jarige man, heeft aangifte gedaan.

Winsum: man aangehouden
Zondag omstreeks 22.00 uur werd op de Westergoawei een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De man, een 22-jarige inwoner van Oudebildtzijl, bleek nog voor f 1690,40 aan boetes te hebben openstaan. De man werd aangehouden. Hij werd overgebracht naar het bureau in Leeuwarden. Toen de politiebus voor de poort stond om binnengelaten te worden, zag de verdachte kans het portier te openen. Hij zette hier hierbij op een lopen. Ondanks een uitgebreide zoekactie werd de man niet meer aangetroffen.

Sneek: vernieling ruiten
Zondag omstreeks 23.00 uur werd op de Singel een 35-jarige inwoner van Sneek aangehouden. De verdachte had kort daarvoor op de Singel van een pand drie ruiten vernield.(ruiten werden ingegooid) Dit was gezien door getuigen, die de politie inlichten. De verdachte had in het verleden moeilijkheden met de eigenaar van het pand, een 58-jarige inwoner van Sneek, gehad. De verdachte werd overgebracht naar het bureau. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Leeuwarden; onder invloed
Maandag omstreeks 00.55 uur werd op de Groentemarkt een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 33-jarige inwoner van Leeuwarden, bleek gedronken te hebben. Toen de man uit zijn auto stapte, kon hij bijna niet meer op zijn benen staan. De bestuurder werd overgebracht naar het bureau. Aan het bureau blies de man 925 ug/l. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod voor 11 uren. Tevens bleek dat de man niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. Ook hiervoor kreeg hij een bekeuring.

Leeuwarden; onder invloed
Maandag omstreeks 04.30 uur werd op de Oostergrachtswal een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 28-jarige inwoner van Leeuwarden, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 340 ug/l. Tegen de verdachte werd proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod voor 2 uren.

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie