Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten district Lekstroom

Datum nieuwsfeit: 05-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 5-11-2001

Politieberichten district Lekstroom, 10.05 uur
Aanrijding

NIEUWEGEIN Op zondag 4 november kwamen twee auto`s in botsing met elkaar. Eén bestuurder werd naar het ziekenhuis gebracht.

Rond half zeven in de avond reden een 41-jarige automobilist uit Nieuwegein en een 72-jarige automobilist uit Lopik over de A.C. Verhoefweg, komende uit de richting van de Richterslaan. De 72-jarige man reed op de rechterrijstrook, de 41-jarige automobilist op de linker. Net voorbij de kruising met de Sweelincklaan reed de 72-jarige automobilist vanaf de rechterrijstrook naar de linkerrijstrook, waar op dat moment de Nieuwegeiner reed. Een aanrijding was het gevolg, waarbij de Lopikker met zijn auto tegen een boom tot stilstand kwam.

Nadat de Loppiker door het personeel van de brandweer en GG & GD uit zijn auto was bevrijd, werd hij per ambulance naar het UMC in Utrecht gebracht. Hij werd daar met rugletsel opgenomen. De Nieuwegeiner liep bij de aanrijding geen letsel op.

Teveel alcohol op

HOUTEN Op zondag 4 november is een automobilist voor het rijden onder invloed aangehouden.

Rond half zes in de middag controleerden politiemensen een automobilist op de Utrechtsweg. Uit de blaastest bleek dat hij hoogstwaarschijnlijk teveel had gedronken. De man, 51 jaar oud en afkomstig uit Nieuwegein, werd aangehouden.

Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 1,10 promille (430 ug/l), meer dan twee keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 0,5 promille. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van vier uur.

Aanrijding tussen auto`s

NIEUWEGEIN Op zondag 4 november heeft een aanrijding tussen twee auto`s plaatsgevonden. Eén bestuurder werd naar het ziekenhuis vervoerd.

Rond drie uur in de middag reed een 54-jarige automobilist uit Nieuwegein over de A.C. Verhoefweg, komende uit de richting van het centrum. Hij reed toen het verkeerslicht op groen sprong het kruispunt met de Taludweg op. Op dat moment reed een 27-jarige automobiliste uit Vianen over A.C. Verhoefweg, komende uit de richting van de A12 en zij sloeg linksaf om de Taludweg op te rijden. Zij reed daarbij door rood verkeerslicht. Een aanrijding tussen beiden was het gevolg.

De 54-jarige man werd met nekklachten voor onderzoek per ambulance naar het Sint Antoniusziekenhuis in Nieuwegein vervoerd.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie