Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Start inrichting verbindingsdam in stadsdeel Zeeburg

Datum nieuwsfeit: 05-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Stadsdeel Zeeburg
Zoek soortgelijke berichten
Stadsdeel Zeeburg

De Verbindingsdam

J.F. van Hengelstraat - De Verbindingsdam - Azartplein - Tram 10

Verbindingsdam gesloten
Vanaf maandag 5 november 2001 start de definitieve inrichting van de Verbindingsdam. De Verbindingsdam is vanaf die datum afgesloten voor autoverkeer, zodat de werkzaamheden onder veilige omstandigheden uitgevoerd kunnen worden. Voor voetgangers, (brom)fietsers en nood- en hulpdiensten blijft de Verbindingsdam wel beschikbaar. Medio maart 2002 zijn de werkzaamheden aan de Verbindingsdam klaar, waarna de Verbindingsdam weer open is voor alle verkeer.

Inrichting, werkzaamheden en omleidingen
De Verbindingsdam krijgt een gecombineerde autoweg en trambaan. Langs beide zijden van de weg komen vrijliggende fietspaden van ruim twee meter breed met daarnaast, trottoirs. De werkzaamheden bestaan uit het aanleggen van de tramrails in de rijweg en de aansluiting daarvan op de J.F. van Hengelstraat en het Azartplein. Daarnaast worden de fietspaden en trottoirs bestraat en de rijbaan geasfalteerd.

Twee fasen
De werkzaamheden worden in twee fasen aangepakt. Eerst zal de westkant van de dam ingericht worden. De fietsers en voetgangers maken dan gebruik van het bestaande fietspad en trottoir aan de oostkant. Zodra de westkant gereed is, kunnen de fietsers en voetgangers over het nieuwe fietspad en trottoir aan de oostkant van de dam. Het autoverkeer en ook de bussen van het GVB worden via de Jan Schaeferbrug van en naar het Java- en KNSM-eiland geleid.

Aangepaste routes openbaar vervoer
Omdat de bussen van het Gemeente Vervoer Bedrijf (GVB) ook niet meer over de Verbindingsdam kunnen rijden tijdens de werkzaamheden, volgen sommige buslijnen tijdelijk een aangepaste route. Op de site van het GVB vindt u de aanpassingen in de busroutes. Zie hiervoor ook de plattegrond van de omleidingen. De bushalte in de J.F. van Hengelstraat ter hoogte van de Albert Heijn komt te vervallen en wordt tijdelijk verplaatst naar de C. van Eesterenlaan.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie