Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Breda stelt beleid vast voorzieningen gehandicapten

Datum nieuwsfeit: 05-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Breda

05-11-2001

Gemeentelijk beleid Wet voorzieningen gehandicapten vastgesteld

Het College van B&W heeft het beleidsplan Wet voorzieningen gehandicapten (Wvg) 2002 en de aangepaste Verordening Wvg vastgesteld. Dit nadat er door zes externe instanties die opkomen voor de belangen van gehandicapten en ouderen inspraak op is geleverd, waaronder de Begeleidingscommissie Wvg. Zij staan achter het te voeren beleid, waardoor het beleidsplan en de verordening niet aangepast hoefden te worden. In november worden het beleidsplan en de verordening aangeboden aan de Gemeenteraad ter definitieve goedkeuring.

Belangrijkste punt uit het beleidsplan is dat de gemeente erin geslaagd is om ook volgend jaar het voorzieningenniveau van de Wvg te handhaven. Dit ondanks de steeds hoger oplopende kosten. De in het vorig beleidsplan aangegeven maatregelen hebben positief uitgepakt waardoor nu een reserve is ontstaan waardoor de Wvg de komende jaren nog gefinancieerd kan worden. Deze beleidslijn wordt dus voortgezet. Ondanks de moeilijke financiele situatie wil de gemeente actief inspelen op ontwikkelingen. Zo heeft de gemeente erin voorzien dat ook op de lange termijn senioren en Wvg-klanten optimaal gebruik kunnen maken van de Deeltaxi. Verder is de gemeente van plan om volgend jaar een aantal normbedragen te verhogen en een beleidslijn te ontwikkelen voor de verstrekking van electrische sportrolstoelen. Ook wordt onderzocht of trapliften op een andere, meer efficiënte manier verstrekt kunnen worden. Door dit nieuw ontwikkelde beleid en om in te kunnen spelen op recente ontwikkelingen, wordt tevens de Wvg-verordening aangepast.

Breda, 5 november 2001

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie