Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politie Sittard houdt inbrekers aan

Datum nieuwsfeit: 05-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Zuid
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 5-11-2001

Politieberichten district Sittard (HP 16.50 uur)

Maandag 5 november 2001

Sittard, inbrekers aangehouden:
Twee inwoners van Maastricht zijn zondag 4 november 2001 door de politie aangehouden verdacht van het plegen van een woninginbraak. Het tweetal was zondag omstreeks 17.30 uur verantwoordelijk voor het plegen van een woninginbraak aan de Anjelierstraat te Sittard. De bewoners overliepen een van de inbrekers, die de woning net verliet met een videorecorder in zijn handen, terwijl zijn kompaan op de uitkijk had gestaan. De inbreker stapte in een klaarstaande personenauto waarvan het kenteken werd genoteerd en wist te ontkomen. Uit de woning bleek de videorecorder en een jas ontvreemd te zijn waarin twee bankbiljetten van fl. 100,- aanwezig waren. Vervolgens werd de politie gewaarschuwd. Bij een onderzoek naar de betreffende auto werd deze rijdend aangetroffen op de kruising Rijksweg Zuid / Middenweg / Rijksweg Noord met in de auto twee mannen. Er volgde een korte achtervolging waarna de vluchtauto klemgereden kon worden. Beide inzittenden werden aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten aan het politiebureau te Sittard. De ontvreemde videorecorder werd niet meer aangetroffen. Mogelijk is deze in de korte tussentijd verkocht aan een heler. Wel werd de ontvreemde jas aangetroffen. Elke aangehouden verdachte bleek een bankbiljet van fl. 100,- in zijn bezit te hebben. Het aangehouden duo ontkent elke betrokkenheid bij de inbraak. Zij zijn beiden in verzekering gesteld. Het geld en de jas zijn door de politie in beslag genomen. Het onderzoek wordt voorgezet. Het aangehouden duo betreft een 34 en een 44 jarige man woonachtig te Maastricht.

Sittard, woninginbraak:
In het voorbije weekeinde heeft een inbraak plaatsgevonden in een woning aan de Leyenbroekweg te Sittard. De inbreker verschafte zich de toegang tot de woning door het glas van een raam geheel te vernielen. Hij liet in de woning diverse moddersporen achter. Wat er ontvreemd werd is nog niet bekend omdat de eigenaar nog niet bereikt werd.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie