Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Emmen stelt Vermeend voor: 'geen uitkering maar loon'

Datum nieuwsfeit: 05-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Emmen
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Emmen


---

Persbericht werkbezoek Vermeend , 5 november 2001

Voorstel tijdens werkbezoek Vermeend aan Emmen
Experiment Emmen en Alkmaar biedt mensen direct een baan in plaats van uitkering

Tijdens het werkbezoek in Emmen van Vermeend maandag 5 november jl. heeft de gemeente de minister een voorstel overhandigd met als titel 'Geen uitkering maar loon'.
Het gaat om plannen voor een gezamenlijk experiment van de gemeenten Emmen en Alkmaar. Mensen die normaal gesproken een uitkering ontvangen krijgen direct voor twee jaar een baan van 32 uur aangeboden in plaats van een uitkering.
De beloning is het wettelijk minimumloon.

Uitgangspunt is wat iemand kan en niet welke beperkingen er zijn. De eigen verantwoordelijkheid van uitkeringsgerechtigden staat voorop. Het dienstverband dat de gemeenten aangaan met hun klanten stimuleert het vertrouwen van mensen in wat ze kunnen. Ook wordt stigmatisering als 'bijstandsklant' voorkomen. Als het experiment wordt uitgevoerd is de verwachting dat mensen hun kansen op de arbeidsmarkt vergroten.

Het experiment van Emmen en Alkmaar sluit aan bij landelijke ontwikkelingen waarin de overheid streeft naar een afname van het aantal uitkeringsgerechtigden. De overheid wil eigen verantwoorde- lijkheid van burgers stimuleren en af van de afhankelijkheidsrelatie die nu vaak nog bestaat tussen uitkeringsinstanties en hun klanten. Ook juicht de overheid het toe dat gemeenten experimenteren met nieuwe manieren om mensen snel aan een betaalde baan te helpen


---

Alle rechten voorbehouden. Aan de op deze pagina's gepresenteerde informatie kunnen geen rechten worden ontleend
(c) 2001 Gemeente Emmen

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie