Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bewonersenquête over tarieven afvalinzameling Doetinchem

Datum nieuwsfeit: 05-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Doetinchem
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Doetinchem

Bewonersenquête over tarieven voor de afvalinzameling

De wijze van afvalinzameling en de kosten voor de burger hiervoor zijn al een tijdlang onderwerp van discussie binnen de gemeenten in de Achterhoek. Houden we het zo als het is: voor iedere burger gelijke afvalkosten. Of gaan we over tot een systeem van afvalstoffenheffing waarbij degene met het meeste afval ook het meeste betaalt? Dit laatste heet Diftar (gedifferentieerde tarieven). Hierbij is de hoogte van de betaling dus afhankelijk van het afvalaanbod. Begin volgend jaar, in februari of maart 2002, zal er in de gemeenten een besluit vallen over het wel of niet invoeren van Diftar.

Aangezien u dagelijks met afval te maken heeft, vindt de gemeente het van groot belang om ook uw mening te vragen over dit onderwerp. Door middel van een steekproef onder de bevolking, uitgevoerd door de Regio Achterhoek, hopen de gemeenten die bij het samenwerkingsverband Regio Achterhoek zijn aangesloten een idee te krijgen van de heersende opvatting over afvalinzameling en berekening van tarieven. De resultaten van de enquête zullen ook worden meegewogen in de uiteindelijke beslissing over het wel of niet invoeren van Diftar in de Achterhoek. Het is dan ook bijzonder belangrijk dat u, als u een enquête op uw deurmat aantreft, zoveel mogelijk uw medewerking verleent aan dit onderzoek. Alleen dan wordt een zo reëel mogelijk beeld verkregen.

De enquête zal de komende weken worden gehouden. De anonimiteit van de inzenders is volledig gewaarborgd. De resultaten van dit onderzoek hoopt de Regio Achterhoek eind van dit jaar verwerkt te hebben. Wilt u meer informatie over de enquête? Dan kunt u terecht bij de afdeling Milieu en afval van de Regio Achterhoek op tel. (0314) 321200.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie