Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Commissaris vaak niet voldoende vertrouwd met ICT

Datum nieuwsfeit: 05-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Ernst & Young

Commissaris vaak niet vertrouwd met ICT om taak optimaal te vervullen

5 november 2001 - In opdracht van het Nederlands Commissariaat gaat het Institute for ICT Leadership een ICT-leergang voor commissarissen ontwikkelen. De training zal worden verzorgd door hoogleraren en topmanagers die vanuit hun dagelijkse praktijk de commissaris laten delen in hun kennis van ICT. Het Institute for ICT Leadership, een samenwerking tussen Erasmus Universiteit en Ernst & Young, verwacht in maart 2002 te kunnen starten met het eerste programma.

De leergang is één van de initiatieven die Het Nederlands Commissariaat heeft genomen om het toezicht van commissarissen op ICT-projecten te kunnen verbeteren. Een tweede initiatief is de oprichting van een ICT deskundigenbank, waar commissarissen telefonisch vragen kunnen stellen of een second opinion kunnen inwinnen over ICT-themas. Daarnaast wil Het Nederlands Commissariaat ook aanbieden om in een persoonlijk gesprek met de commissaris een ICT-onderwerp te toetsen aan zijn verantwoordelijkheid.

Aanleidingen tot de initiatieven zijn de uitkomsten van een Future Vectory workshop over dit thema, een enquête onder commissarissen en het onderzoek Trends in ICT 2001 van Ernst & Young ICT Leadership. De workshop - met deelname van directeuren, commissarissen en investeerders - heeft uitgewezen dat commissarissen vaak niet vertrouwd zijn met ICT en daardoor hun taak als toezichthouder onvoldoende kunnen uitoefenen bij ICT-projecten. Uit een enquête onder commissarissen is gebleken dat slechts 28 procent van hen aan ICT als beleidsgebied aandacht schenkt. Verder erkent een kwart van de commissarissen dat binnen Raden van Commissarissen te weinig deskundigheid op dit gebied is.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Persvoorlichter Jan-Willem Wits van Ernst & Young.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie