Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Lustrumcongres verpleegkundigen en verzorgenden in Den Haag

Datum nieuwsfeit: 05-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

AVVV

1200 verpleegkundigen en verzorgenden naar Den Haag

Lustrumcongres AVVV trekt beroepsbeoefenaren uit heel Nederland

1200 verpleegkundigen en verzorgenden naar Den Haag

Utrecht, donderdag 1 november 2001

Op maandag 5 november 2001 vindt in Den Haag het lustrumcongres plaats van de Algemene Vergadering Verpleegkundigen en Verzorgenden (AVVV). Voor dit congres, getiteld 'Profs met 'n hart', hebben zich 1200 beroepsbeoefenaren uit heel Nederland ingeschreven. Centraal staan de positieve ontwikkelingen die de beroepsgroepen van verpleegkundigen en verzorgenden doormaken. Minister Borst van Volksgezondheid zal de feestelijke dag afsluiten met een toespraak.

Positieve ontwikkelingen
Tijdens het lustrumcongres van de AVVV staat een aantal positieve ontwikkelingen centraal. Zo erkende Minister Borst in november 2001 de AVVV als het landelijke aanspreekpunt voor de verpleegkundige en verzorgende beroepsbeoefenaren. Dit had tot gevolg dat verpleegkundigen en verzorgenden voor het eerst in hun bestaan zélf aan tafel zaten bij de minister. In de dialoog tussen Minister Borst en de AVVV werd afgesproken dat VWS structureel zou gaan investeren in een meerjarig Actieprogramma. De minister verbond een bedrag van fl. 10 miljoen gulden per jaar aan dit programma, dat als doel heeft om de beroepsuitoefening van de 400.000 verpleegkundigen en verzorgenden te verbeteren. Profs met 'n hart biedt de mogelijkheid om informatie te verkrijgen én uit te wisselen over de maatregelen en projecten die voortkomen uit dit Actieprogramma. Ook zullen ontwikkelingen binnen het verpleegkundige en verzorgende beroep worden gepresenteerd.

De inhoud van het congres
Het congres wordt voorgezeten door Dieuwertje Blok. 's Ochtends is er een plenair gedeelte met lezingen en de uitreiking van de Jan Bastiaanse Prijs. Het middagprogramma bestaat uit workshops, lezingen en projectpresentaties. Hierin komen onder andere het tegengaan van zorgverschraling, de ethiek van de dagelijkse zorg, de herregistratie en goed werkgeverschap aan de orde. Vervolgens is er een plenair Lagerhuisdebat en houdt minister Borst een toespraak. De dag wordt op feestelijke wijze afgesloten.

Over de AVVV
De Algemene Vergadering Verpleegkundigen en Verzorgenden (AVVV) werd opgericht in 1996 en is een koepel van 45 beroepsorganisaties met samen 52.000 leden. De AVVV stelt zich ten doel de eenheid en positie van 400.000 verpleegkundigen en verzorgenden in Nederland te versterken. Dit doet zij door spreekbuis en platform te zijn van en voor de aangesloten leden en door het aanspreekpunt te zijn voor de overheid en zorginstanties.

Noot

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie