Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Van Gogh Museum lanceert Van Gogh & Gauguin-website

Datum nieuwsfeit: 05-11-2001
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Ingezonden persbericht

Amsterdam, 5 november 2001
Van Gogh Museum lanceert Van Gogh & Gauguin-website Het Van Gogh Museum heeft voor de Van Gogh & Gauguin-tentoonstelling (van 9 februari tot en met 2 juni 2002) een aparte website ontwikkeld: www.vangoghgauguin.com. Naast inhoudelijke en praktische informatie over de expositie in zes talen kan de bezoeker via de interactieve Van Gogh & Gauguin-'experience' nader kennismaken met de leefwereld van beide kunstenaars. Aan de hand van citaten uit brieven van zowel Van Gogh als Gauguin worden verschillende scènes in het leven geroepen die hun turbulente relatie kenmerken: hun passie voor de schilderkunst, de onderlinge ruzies en hun persoonlijke idealen en beslommeringen. Daarnaast wordt met behulp van een representatieve selectie van schilderijen uit de tentoonstelling inzicht gegeven in de verschillende werkwijzen van beide kunstenaars en in het oeuvre dat zij achterlieten. Het verhaal wordt chronologisch verteld en is opgebouwd rond vier onderwerpen: Van Gogh te Arles; de aankomst van Gauguin in de Zuid-Franse stad; hun onderlinge samenwerking; Gauguins vertrek na een hevige ruzie waarbij Van Gogh een stuk van zijn eigen oor afsneed. Binnen deze lineaire structuur kan de bezoeker in beeld, beweging en geluid verschillende aspecten van het verhaal in zelfgekozen volgorde beleven. Een opkomende en ondergaande zon wordt gebruikt als navigatiemetafoor. Door de opzet is elk bezoek aan de site weer anders, wat het aantrekkelijk maakt om de experience meerdere keren te ondergaan. De website is het resultaat van intensieve samenwerking tussen Daniel Erasmus - DTN, en het Van Gogh Museum. Het concept en de technische realisatie ervan zijn nooit eerder toegepast op een museumwebsite. Virtuele museumwinkel
Bij de website is een 'online shop' ontwikkeld. Naast standaardartikelen uit de museumwinkel worden speciale Van Gogh & Gauguin-themaproducten aangeboden. De inkomsten van de online shop zijn hoofdzakelijk bestemd voor nieuwe aankopen voor het Van Gogh Museum. De virtuele museumwinkel is een onderdeel van www.vangoghgauguin.com en is ook direct bereikbaar via www.vangoghmuseumshop.com. Systeemeisen
Iedereen met een Mac of PC kan de homepagina van de Van Gogh & Gauguin-website bezoeken en de inhoudelijke en praktische informatie bekijken. Om de speciale Van Gogh & Gauguin-experience te kunnen openen, moet de computer aan de volgende voorwaarden voldoen:
· Pentium® II of sneller, Mac G3 of sneller

· Flash 5

· 24 bit kleurdiepte, 800 x 600 resolutie, hoge bandbreedte (optioneel) Voor meer informatie en beeldmateriaal kunt u contact opnemen met de afdeling Voorlichting van het Van Gogh Museum: +31 (0)20 570 52 91 of mailen naar (pressoffice@vangoghmuseum.nl).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie