Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

SilverStream eXtend pakket op de markt

Datum nieuwsfeit: 05-11-2001
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Ingezonden persbericht

SilverStream Software komt met de eerste uitgebreide, geïntegreerde service-omgeving voor het leveren van geavanceerde web applicaties

Het SilverStream eXtend pakket zorgt voor een beproefd platform voor het snel ontwerpen, assembleren, opnemen en toepassen van krachtige op J2EE gebaseerde Web Services

Hoofddorp, 5 november 2001 - SilverStream Software, Inc. (Nasdaq: SSSW) heeft vandaag de beschikbaarheid aangekondigd van het SilverStream eXtend(tm) pakket, de eerste uitgebreide geïntegreerde service-omgeving die de ontwikkeling en toepassing van geavanceerde Web applicaties op Web Services vereenvoudigt en versnelt. SilverStream eXtend is volledig conform industriestandaards opgezet en stelt bedrijven in staat om op eenvoudige wijze de kracht van reeds bestaande
bedrijfsinformatiesystemen volledig te benutten en snel bedrijfsfuncties te bieden aan elke gebruiker ongeacht apparatuur of platform.

De geïntegreerde serviceomgeving van SilverStream eXtend is een zeer productief platform voor applicatieontwikkeling en -toepassing, dat bedrijven in staat stelt snel Web Services op te bouwen vanuit reeds bestaande systemen of helemaal vanaf het begin, op een manier die duidelijk en begrijpbaar is voor de mensen en systemen die ermee moeten werken. SilverStream is volledig J2EE-compatibel met uitgebreide ondersteuning voor XML, SOAP, WSDL en UDDI en komt tegemoet aan de essentiële elementen van een servicegeoriënteerde applicatie ontwikkeling; het ontwerpen, assembleren, opnemen en toepassen van Web Services voor geavanceerde Web applicaties. Daarbij draait de geïntegreerde serviceomgeving van SilverStream eXtend op toonaangevende J2EE-applicatieservers, zoals de SilverStream eXtend applicatieserver, de WebSphere van IBM en WebLogic van BEA.

"De opkomst en de acceptatie van Web Services-technologieën zijn van grote betekenis voor de manier waarop IT zakelijke toepassingen ontwerpt, en SilverStream eXtend biedt het meest geavanceerde platform waarmee bedrijven kunnen profiteren van deze nieuwste evolutie in de technologie zonder dat hun bestaande infrastructuur wordt aangetast", aldus David Litwack, president en CEO van SilverStream. "Het is nu voor het eerst dat organisaties het volledige potentieel van hun informatie- en technologische bronnen kunnen benutten door bedrijfssystemen te ontwikkelen die zich kunnen aanpassen aan veranderende bedrijfsdoelen."

De geïntegreerde serviceomgeving van SilverStream eXtend is ontworpen met beproefde technologieën en bestaat uit vier kernonderdelen:

SilverStream eXtend Composer 3.0: Een krachtig XML-integratiesysteem dat bedrijven in staat stelt een heel scala aan bedrijfssystemen samen te voegen in krachtige Web Services waardoor zij flexibel ingezet kunnen worden in geavanceerde zakelijke toepassingen zoals uitgebreide portals en handelstransacties (zie afzonderlijke aankondiging van algemene beschikbaarheid, persbericht op 6 november 2001). Voor meer informatie kunt u terecht op: www.silverstream.com/composer.

SilverStream eXtend Director 3.0: Een flexibel, op J2EE gebaseerd Java framework voor applicatie ontwikkeling en -toepassing dat Web Services met kritische informatie en services opneemt en deze op een betekenisvolle manier aan elke gebruiker, ongeacht apparatuur en platform, aanbiedt (zie afzonderlijke aankondiging van algemene beschikbaarheid, persbericht op 6 november 2001). Voor meer informatie kunt u terecht op: www.silverstream.com/director.

SilverStream eXtend Workbench 1,0: Een geïntegreerde ontwikkelomgeving die de ontwikkeling en toepassing van J2EE en Web Service-applicaties vereenvoudigt en versnelt. De SilverStream eXtend Workbench (eXtend Workbench) is nauw verbonden met de SilverStream eXtend Composer en de SilverStream eXtend Director en levert alle benodigde hulpmiddelen om Web Services te ontwerpen, te assembleren, op te nemen en in te zetten. Hierbij komt dat alle ontwerpprogramma's en wizards die met de SilverStream eXtend Composer en SilverStream eXtend Director geleverd worden, in de Workbench draaien waardoor een uniforme visie op de ontwikkelprojecten ontstaat en met één druk op de knop toegang wordt verkregen tot de toonaangevende, J2EE-compatibele applicatieservers. eXtend Workbench biedt een kwalitatief hoogstaand systeem voor Web Services, geleverd door SilverStream's jBroker( Web en beide producten zijn gratis te downloaden via software.silverstream.com. Voor meer informatie kunt u terecht op:
www.silverstream.com/workbench.

Toonaangevende J2EE-applicatieservers: De geïntegreerde serviceomgeving van SilverStream eXtend is volledig J2EE-compatibel en de toewijding van SilverStream aan standaards levert bedrijven de flexibiliteit om te werken met toonaangevende applicatieservers zoals de SilverStream eXtend applicatieserver, de WebSphere van IBM en WebLogic van BEA.

De applicatieserver van SilverStream eXtend kan gerekend worden tot de meest volledige bouwpakketten voor het ontwerpen en in gebruik nemen van cross-platform-, op standaards gebaseerde applicaties van topkwaliteit. Hieronder vallen SilverStream eXtend Workbench, jBroker Web, jBroker MQ en jBroker ORB die de vereiste tools en infrastructuur bieden om krachtige bedrijfsapplicaties te bouwen. Jasper de Vreugt, business development manager van TWYP (dochteronderneming van ING): "wij hebben de applicatieserver van SilverStream gekozen vanwege de (toekomst)visie achter het product en de mogelijkheid er snel een web dienst mee te ontwikkelen." Voor meer informatie kunt u terecht op www.silverstream.com/appserver.

Prijzen en verkrijgbaarheid
De geïntegreerde serviceomgeving van SilverStream eXtend is te verkrijgen via de wereldwijde verkooporganisatie van SilverStream op
1-888-823-9700 of 1-978-262-3000. De prijsstelling van de onderneming begint bij $ 100.000. Daarnaast biedt SilverStream upgrades voor ePortal- en eCommerce-gebruikers. Voor meer informatie kunt u e-mailen: (sales@silverstream.com).

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie