Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Opening Steunpunt Literair Vertalen te Utrecht

Datum nieuwsfeit: 05-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Universiteit van Utrecht

Universiteit van Utrecht


5 november 2001, 16:45 uur


Opening Steunpunt Literair Vertalen


Op maandag 5 november vindt de officiële opening van het Steunpunt Literair Vertalen plaats. 16:45 uur De Taalunie heeft het Steunpunt Literair Vertalen ingesteld met als doel bevorderen van de kwaliteit van literaire vertalingen, in en uit het Nederlands. De opdracht aan het steunpunt is om het bestaande Taalunieprogramma voor de opleiding en deskundigheidsbevordering van literair vertalers uit het Nederlands uit te voeren.Daarnaast wordt er een programma voor de vertaalrichting in het Nederlands voorbereid. Er is nauwe samenwerking met de literaire Fondsen in Nederland en Vlaanderen: het Nederlands Literair Produktie- en Vertalingenfonds, het Fonds voor de Letteren en het Vlaams Fonds voor de Letteren. De Faculteit der Letteren van de Universiteit Utrecht en het departement Vertalers en Tolken van de Lessius Hogeschool in Antwerpen zijn samen verantwoordelijk voor het Steunpunt Literair Vertalen.


Programma·Welkomstwoord door prof. dr. Hans Bertens (decaan Faculteit der Letteren)·Korte toespraken van prof. dr. Koen Jaspaert (algemeen secretaris Nederlandse Taalunie) en prof. dr. Paul de Wispelaere (Vlaams Fonds voor de Letteren)·Lezing door Rudy Kousbroek·De opening wordt afgesloten met een borrel. Maandag 5 november 16.45 uur

Drift 21, 3512 BR Utrecht


Aanmelden/meer informatie:

Matthijs Bakker, uitvoerend coördinator Steunpunt Literair Vertalen,(030) 253 60 26, (Matthijs.Bakker@let.uu.nl) Marianne Hoornenborg, voorlichter Faculteit der Letteren(030) 253 6357, (Marianne.Hoornenborg@let.uu.nl)


reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie