Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Start vandalisme-preventieproject op scholen Eindhoven

Datum nieuwsfeit: 05-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Eindhoven

Persbericht: 02-11-2001

Vandalisme-preventieproject 5 november van start

Hou t gaaf op vijf basisscholen in Cranendonck

De leerlingen van de groepen 7 en 8 van vijf basisscholen in de gemeente Cranendonck gaan vanaf maandag 5 november aan de slag met het vandalisme-preventieproject Hou t Gaaf.

In het project, dat in opdracht van de gemeente Cranendonck wordt uitgevoerd, werken de scholen, de politie en Bureau HALT Eindhoven e.o. nauw samen.

Vandalisme
Gedurende vier weken werken de klassen zelfstandig met het lesmateriaal. Samen wordt gewerkt aan antwoorden op de vragen als: Wat is vandalisme? Wat zijn de oorzaken van vandalisme? Wat zijn de gevolgen van vandalisme? Hoe zou je vandalisme kunnen stoppen en voorkomen?

Door kinderen bewust te maken van de gevolgen van vandalisme voor slachtoffer en dader, keuzemogelijkheden en de verantwoordelijkheid voor het eigen gedrag, levert het project een bijdrage aan het terugdringen van vandalisme.

Politie en Bureau HALT
Tijdens het project bezoeken medewerkers van de politie en Bureau HALT de klassen. De HALT-medewerker vertelt wat er gebeurt als je (in verband met vandalisme) bij Bureau HALT terechtkomt. De politie vertelt over haar werk met behulp van Nick & Linda; de strip-tweeling die allerhande avonturen beleeft en de kinderen laat kennismaken met het werk van de politie.

Deelnemende scholen zijn de St. Joseph-school, de Maria-school en de Openbare Basisschool Cranendonck te Maarheeze, de O.B.S. t Lange in Gastel en het St. Joan in Soerendonk. In het voorjaar van 2002 starten zes basisscholen in Budel, Budel-Dorplein en Budel-Schoot met het project.

Theaterafsluiting
Tenslotte wordt het project feestelijk afgesloten met een theatervoorstelling. De voorstelling vindt plaats op vrijdag 30 november in De Smeltkroes te Maarheeze.

In Hou t Gaaf werken scholen, gemeente, politie en Bureau HALT nauw samen. Bureau HALT ontwikkelde het materiaal en verzorgt in opdracht van de gemeente de organisatie en coördinatie van het project.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie