Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Wet op de geneeskundige behandelingsovereenkomst voldoet

Datum nieuwsfeit: 05-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Wet op de geneeskundige behandelingsovereenkomst voldoet

De Wet op de geneeskundige behandelingsovereenkomst (WGBO), is bedoeld om de rechtspositie van de patiënt te verduidelijken en te versterken. In de praktijk beantwoordt de wet voldoende aan dat doel. Minister Borst bevestigt die conclusie uit een vorig jaar gehouden evaluatie.

In een brief aan de Tweede Kamer reageert minister Borst, mede namens de minister van Justitie, op de eerste evaluatie van deze wet, die vorig jaar werd afgerond.

Toen de WGBO in werking trad, in 1995, vreesden sommige artsen dat patiënten meer claims zouden gaan indienen. Maar uit de evaluatie blijkt dat de gevreesde juridisering van de relatie tussen arts en patiënt is uitgebleven. De minister constateert dan ook dat de regeling in juridische zin geen aanpassing behoeft.

Het ministerie vindt het belangrijk dat zowel patiënten als hulpverleners meer weten over specifieke onderdelen van de wet en op de toepassing daarvan in de praktijk. In de komende periode zal het ministerie, samen met brancheorganisaties, hieraan aandacht besteden.

Standpunt op evaluatie Wet geneeskundige behandelingsovereenkomst 1. Standpunt op evaluatie Wet geneeskundige behandelingsovereenkomst Kamerstuk, 5-11-2001

Om het kamerstuk op te halen: Zie het origineel http://www.minvws.nl/normaal....lope=3&page=16659 .

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie