Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Rabobank publiceert over dilemma's in de veehouderij

Datum nieuwsfeit: 06-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

RABOBANK NEDERLAND

Rabobank publiceert over dilemma's in de veehouderij

Geachte redactie,

De vraag van de markt is bepalend voor het veranderingsproces in de veehouderij. Herstel van de traditionele band tussen boer en burger en herwinnen van het maatschappelijk draagvlak is dan ook een gezamenlijke verantwoordelijkheid van boeren en burgers. Dat is één van de conclusies van de Rabobank in twee publicaties over de Nederlandse veehouderij: 'De hamvraag, percepties en feiten over een weerbarstige materie' en 'De kip of het ei', met dezelfde subtitel. Deze worden dinsdag 6 november om 12.00 uur gepresenteerd op de Vakbeurs Intensieve Veehouderij 2001 in de Jaarbeurs in Utrecht door Peter de Groot, manager Agrarische Zaken van Rabobank Nederland.

De onderzoeken, die zijn uitgevoerd door branchespecialisten van Rabobank Nederland, relateren de dilemma's waarmee de veehouderijsector dagelijks te maken heeft, aan het hedendaagse krachtenveld en de wereld van morgen. Met het bieden van een strategisch kader voor ondernemers die zich oriënteren op de toekomst wil de Rabobank een bijdrage leveren aan de individuele koersbepaling van agrariërs en aan de brede maatschappelijk discussie over de toekomst van de veehouderij. Het doel is te bevorderen dat de veehouderijsectoren zélf de goede keuzes maken.

'De Hamvraag' gaat in op specifieke vraagstukken in de varkenshouderij, 'De kip of het ei' op die in de pluimveehouderij. In december komt een derde onderzoek uit: 'De kleur van melk'. Dit onderzoek, dat 10 december wordt gepresenteerd op de Landbouwwerktuigenbeurs in Zuidlaren, is gericht op de melkveehouderij.

De Rabobank brengt regelmatig publicaties uit voor primaire ondernemers in alle agrarische sectoren. De bank wil hiermee een bijdrage leveren aan de realisering van de ambities van individuele ondernemers en daarmee aan het economisch belang van de agrarische sector.

Wilt u vóór 6 november beschikken over de publicaties of over toegangskaarten voor de VIV, neemt u dan contact op met het secretariaat van Externe Communicatie van Rabobank Nederland, tel.
030-216 24 60.

Met vriendelijke groet,

Bert van Wanrooij
Woordvoerder Agrarische Zaken
Rabobank Nederland
Postbus 17100
3500 HG Utrecht


01 nov 01 17:41
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie