Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Drugsgebruik studenten UvA komt overeen met jongeren A'dam

Datum nieuwsfeit: 06-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Universiteit van Amsterdam
Zoek soortgelijke berichten
Universiteit van Amsterdam


Drugsgebruik studenten UvA komt overeen met gebruik andere Amsterdamse jongeren
Gepubliceerd op dinsdag 6 november 2001
Folia, het universiteitsblad van de UvA, maakte zondag 4 november 2001 met een persbericht de resultaten bekend van een enquête over drugsgebruik onder UvA-studenten. Folia verspreidde via de e-mail een vragenlijst onder een kleine 10.000 studenten van de Universiteit van Amsterdam. Acht procent van hen, 757 studenten, vulde de enquête in. De resultaten van de Folia-enquête geven eenzelfde beeld als de cijfers over het drugsgebruik van Amsterdamse jongeren tussen 20 en 30 jaar.

Het Centrum voor Drugsonderzoek (CEDRO) van de UvA doet regelmatig onderzoek naar het drugsgebruik in Amsterdam en in Nederland, en vergelijkt Nederlandse gegevens met cijfers uit internationaal onderzoek. Ruim 10% van de Amsterdamse jongeren tussen de 20 en 30 jaar heeft wel eens cocaïne gebruikt. Ongeveer 1% is een regelmatig gebruiker van cocaïne. Ruim 50% van de jongeren in Amsterdam heeft wel eens cannabis gebruikt en ongeveer 16% is geregeld gebruiker. Van deze jongeren heeft 15% wel eens XTC gebruikt.

Ook de gegevens uit de jaarlijkse eerstejaarsenquête van de Universiteit van Amsterdam geven de universiteit geen reden tot zorg. In het najaar van 2000 bleek dat heel weinig studenten alcohol en drugs als problematisch ervaren. Overigens kunnen studenten die wel problemen krijgen met alcohol en drugs terecht bij deskundige hulpverleners van de UvA, zoals studentendecanen, studentenartsen en studentenpsychologen.
Bron: UvA Persvoorlichting

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie