Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Ormvision trekt 2 Miljoen Euro aan

Datum nieuwsfeit: 06-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Euronext Brussels
Zoek soortgelijke berichten

Euronext Brussels

Persberichten - 06/11/2001

GIMV - Ormvision trekt 2 Miljoen Euro aan

Ormvision trekt 2 Miljoen Euro aan

Investeerders GIMV en Big Bang Ventures geloven in het potentieel van de onderneming om uit te groeien tot een standaard in de sector

Gent, België 6 november 2001

ORMvision maakte vandaag bekend dat het een investering van 2.000.000 EURO aantrekt van GIMV en Big Bang Ventures. ORMvision is de pionier van een nieuw Operational Support System (OSS) segment die ze Operational Relationship Management (ORM) hebben gedoopt.

De GIMV, een van de belangrijkste Europese investeringsmaatschappijen, treedt op als lead investor. Wij zijn ervan overtuigd dat ORMvision over het potentieel beschikt om uit te groeien tot de referentie voor het beheer van alle operationele communicatiebehoeften tussen onderling geconnecteerde telecomoperatoren enleveranciers, aldus Rudi Severijns, Senior Investment Manager bij de GIMV. Doordat het aantal onderling afhankelijke operatoren, service providers en andere leveranciers voortdurend toeneemt als gevolg van de verdere liberalisering van de telecommarkt, zien wij hierin een belangrijke opportuniteit.

Wij zijn er bijzonder trots op dat de GIMV met ons in zee gaat. Dit is de bevestiging van onze visie en de vooruitgang die we tot nu toe hebben geboekt, zo verklaart Herman De Keukeleire, oprichter en gedelegeerd bestuurder van ORMvision. Big Bang Ventures, een specialist in het opsporen en financieren van bedrijven in een zeer vroeg groeistadium, was in mei 2001 reeds de enige investeerder en nam ook deel aan deze ronde.

Het opgehaalde kapitaal zal worden aangewend voor productontwikkeling, verkoop en marketing en voor de lancering van de commerciële service voor Operational Relationship Management.

ORMvision (www.ormvision.com) ORMvision ontwikkelde een nieuw segment in operational support systems (OSS) ten behoeve van de telecomindustrie. Dit nieuwe segment, het zogenaamde Operational Relationship Management (ORM), vereenvoudigt de operationele samenwerking en communicatie tussen onderling verbonden en afhankelijke telecomoperatoren, service providers en leveranciers. Het platform van ORMVision zal een belangrijk impact hebben op het niveau en de kwaliteit van de geleverde service (SLA), de financiële en juridische risicos beperken en het rendement en de voorspelbaarheid van een globaal aanbod opvoeren.

De onderneming werd opgericht in december 2000 door voormalige managers van Unisource/KPN. Ze opereert momenteel vanuit België.

GIMV (www.gimv.be)

Sinds de oprichting in 1980 is de Gewestelijke Investeringsmaatschappij voor Vlaanderen (GIMV) uitgegroeid tot de belangrijkste leverancier van durfkapitaal. De GIMV is vandaag een van de belangrijkste Europese en internationale marktspelers. Zowel in België als in het buitenland investeert de GIMV in informatie- en communicatietechnologie, biowetenschappen, evenals in groeifinanciering en management buy-outs (MBO's) van ondernemingen in meer traditionele sectoren. De strategie van de GIMV is gebaseerd op specialisering, internationalisering en waardecreatie. Het maakt de GIMV tot een partner die door groeibedrijven met open armen wordt ontvangen. De GIMV heeft een rol gespeeld in ontelbare succesverhalen in binnen- en buitenland.

De portefeuille van de GIMV telt meer dan 200 ondernemingen in zeer uiteenlopende sectoren, zowel in binnen- als buitenland. Daarmee is voor de beleggers een optimale risicospreiding verzekerd gekoppeld aan de return van privé-aandelen. Een aandeel in de GIMV is voor particuliere beleggers een unieke kans om indirect in de bedrijfswereld te beleggen. Op 30 juni 2001 bedroeg het geconsolideerde aandelenkapitaal van de GIMV om en bij de 932 miljoen EUR. De portefeuille wordt geraamd op 1,2 miljard EURO.

Big Bang Ventures (www.bbv.be)

Big Bang Ventures investeert in startende ICT-bedrijven. Het fonds injecteert doorgaans tussen EURO 0,5 en 1,5 miljoen in bedrijven die zich toespitsen op internettechnologie, netwerkinfrastructuren en oplossingen en enterprise software. Daarenboven staat Big Bang starters zeer actief bij met begeleiding en interim management op het vlak van bedrijfsstrategie en planning, concurrentiële positionering, verkoop- en marketingstrategieën, bedrijfsstructureringen, HR en financieringsrondes.

Het fonds beperkt zijn investeringen tot vijf ondernemingen per jaar.

Bron: GIMV
Provider: Euronext Brussels

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie