Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten district Maastricht

Datum nieuwsfeit: 06-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Zuid
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 6-11-2001 Politieberichten district Maastricht (HP 14.55 uur) Dinsdag 6 november 2001

Maastricht, hennepkwekerij aangetroffen:
In een bij een woning behorend schuurtje aan de Zoetmanstraat te Maastricht heeft de politie maandagmiddag 5 november 2001 een hennepplantage aangetroffen.
De hennepplantage bestond uit 200 hennepplanten die beschenen werden door acht assimilatielampen. De henneplucht werd afgevoerd door een afzuiginstallatie terwijl de lucht werd gezuiverd door een koolstoffilter. Verder trof de politie negen transformatoren aan, alsmede een hygrometer en tijdschakelaars. Zowel de planten als alle bijbehorende materialen zijn door de politie in beslag genomen. Na monsterneming van de hennepplanten zijn deze na overleg met de Officier van Justitie vernietigd. Tegen de 38 jarige bewoner wordt in het kader van snelrecht proces-verbaal opgemaakt. De bewoner kreeg van de Officier van Justitie een boete opgelegd van fl. 4500. Daar zal het niet bij blijven. Medewerkers van Essent stelden vast dat met de elektriciteit geknoeid werd. De bewoner zal nog een navordering gepresenteerd worden.

Maastricht, inbrekers overlopen:
Maandagmorgen 5 november 2001 heeft in een woning aan de Pliniushof te Maastricht een inbraak plaatsgevonden. De bewoners hadden voor een korte tijd hun woning verlaten en kwamen na ongeveer ander half uurtje terug. Bij hun thuiskomst troffen zij de toegangsdeur van hun woning aan. Deze werd voor hun neus dichtgegooid door een onbekende man die in de woning was. De bewoners liepen daarop meteen na de achterzijde van hun woning en zagen daar nog juist dat een man vanaf vier meter hoog uit hun woning sprong. Hij wist te ontkomen. In de woning bleken verschillende spullen klaar gezet te zijn om meegenomen te worden. Door de thuiskomst van de bewoners werd dat verijdeld. Toch werden enkele juwelen ontvreemd en een geldbedrag van enkele honderden guldens. De bewoners hebben van de inbraak aangifte gedaan. De politie stelt een verder onderzoek in.

Maastricht, winkeldiefstal:
Maandagmiddag 5 november 2001 heeft de politie proces-verbaal opgemaakt tegen een 68 jarige inwoner van Sint Geertruid. Deze werd in een supermarkt aan de Scharnerweg te Maastricht betrapt bij een winkeldiefstal waarbij voor fl.29,- aan etenswaren werd ontvreemd. De gewaarschuwde politie nam de inwoner van Sint Geertruid mee naar het politiebureau waar tegen hem proces-verbaal werd opgemaakt. Hij kreeg in het kader van afhandeling snelrecht en transactievoorstel van fl. 250,- aangeboden. Na verhoor kon hij huiswaarts.

Meerssen, inbraak in woning:
In een woning gelegen aan het Synagogeplantsoen te Meerssen heeft maandag 5 november 2001 een inbraak plaatsgevonden. De inbrekers wisten via de tuin aan de achterzijde van de woning te komen. Daar werd een schuifpui opengebroken waarna de woning betreden kon worden. De woning werd geheel doorzocht waarbij een laptop, sleutels en juwelen werden meegenomen. De bewoners hebben van de inbraak aangifte gedaan.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie