Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht district Den Bosch

Datum nieuwsfeit: 06-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Brabant-Noord
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Den Bosch 6-11-2001
Politiebericht district Den Bosch

VERDUISTERING (s-Hertogenbosch)

Maandagmiddag is een 19-jarige inwoonster van s-Hertogenbosch aangehouden. Zij wordt er van verdacht tussen 30 juli en 5 november van dit jaar voor een bedrag van ruim 3700 Euro uit de kassa van een winkelbedrijf aan de Helftheuvelpassage te hebben verduisterd. De vrouw is daar werkzaam als caissière Het bedrijf heeft eerst zelf een intern onderzoek verricht naar de verduisteringen en deed aangifte bij de politie toen men de verdachte op het spoor was gekomen. Zij is ingesloten.

DIEFSTAL AANHANGER MET MINIGRAVER (Heusden)

De eigenaar van een tweeassige aanhangwagen met daarop een minigraver deed maandag aangifte van diefstal van deze goederen. De diefstal vond plaats tussen 2 en 5 november vanaf een bedrijfsterrein aan de Scheepswerf in Heusden. De aan-hangwagen betreft een groene tweeasser van het merk Peters. De weggenomen minigraver is van het merk Hubota en uitgevoerd in de kleuren oranje met donker-blauw.

INSLUIPER OP DE VLUCHT (Hintham)

Maandagavond is in een woning aan de Bastiaan de Poorterstraat in Hintham een onbekend gebleven indringer betrapt. Hij is er op het schreeuwen van de bewoon-ster vandoor gegaan. De bewoonster betrapte de man in de serre van haar woning. Hij droeg een stoffen kap met ooggaten over het hoofd en was zodoende onherkenbaar. De bewoonster begon vervolgens te schreeuwen waarna de insluiper op rustige wijze via de tuin wegliep. Hij is na het ontgrendelen van het tuinhek de tuin binnen gekomen en is vervolgens de aan de woning aangebouwde serre, die niet was afgesloten binnen gelopen. Er wordt voor zover bekend niets uit de woning vermist.

GELBOETE VOOR RIJDEN ONDER INVLOED (s-Hertogenbosch)

Een 33-jarige automobilist uit Boxtel is afgelopen nacht op de Vlijmenseweg in s-Hertogenbosch betrapt op het rijden onder invloed van alcoholhoudende drank. Hij kreeg een rijverbod voor de duur van 2 uur en een geldboete van f. 410,00.

POGING ETALAGEROOF (s-Hertogenbosch)

Afgelopen nacht hebben twee jongens op een bromfiets geprobeerd kleding weg te nemen uit een etalage van een winkel aan de Krullartstraat in s-Hertogenbosch. Getuigen zagen dat zij probeerden met een moker de etalageruit stuk te slaan. In die opzet slaagden zij niet. Er ontstond slechts een klein gat waardoor men vergeefs geprobeerd heeft een broek naar buiten te trekken. Bij de komst van de politie wa-ren de verdachten al gevlogen.

AGRESSIEVE AUTOMOBILIST AANGEHOUDEN (Engelen)

De politie heeft afgelopen nacht aan de Kokmeeuw in Engelen een 36-jarige auto-mobilist uit s-Hertogenbosch aangehouden. Hij negeerde een stopteken, beledigde de politie en wordt er van verdacht onder invloed van alcohol en mogelijk verdoven-de middelen te hebben gereden. Zijn aanhouding verliep niet geheel vlekkeloos omdat de verdachte zich zwaar verzette. De man werd rijdende aangetroffen op de Rietveldenweg waar hij een stopteken kreeg. Hij gaf daaraan geen gevolg maar ging er met hoge snelheid vandoor. Na een achtervolging stopte de man voor een woning aan de Kokmeeuw in Engelen en ging die woning binnen. Hij weigerde aanvankelijk naar buiten te komen. Toen er extra collegas ter plaatse waren kwam de man plots wel naar buiten en probeerde een van de politiemensen enkele keren te slaan. Daarbij werd de agent een keer in het gezicht geraakt. Hij kon daarna ondanks zijn gespuug, gescheld en geschopt worden overmeesterd en afgevoerd naar het politiebureau. Daar weigerde hij alle medewerking.

DRUGS EN VERDACHTE GOEDEREN GEVONDEN IN WONING (s-Hertogenbosch)

In een woning aan de Buurschappenlaan in s-Hertogenbosch is vanmorgen een doorzoeking verricht. Naar aanleiding van klachten van buurtbewoners die vermoedden dat er vanuit de betreffende woning harddrugs verkocht werden stelde de politie een onderzoek in. In aansluiting op de resultaten daarvan is door de Rechter Commissaris besloten vanmorgen een doorzoeking in de woning te verrichten. De beide bewoners, 26 en 40 jaar oud, zijn daarbij aangehouden en inmiddels in verzekering gesteld. In de woning zijn 144 voor de handel bestemde bolletjes cocaïne, enkele 10-tallen stuks scherpe patronen en enkele vermoedelijk valse bankbiljetten aangetroffen en inbeslag genomen. Ook zijn kledingstukken, sieraden, fietsen en geluidsapparatuur aangetroffen en inbeslag genomen. Naar de herkomst van deze goederen wordt een onderzoek ingesteld omdat niet uitgesloten wordt dat deze door misdrijf zijn verkregen.

DRUGSVERSLAAFDE AANGEHOUDEN (s-Hertogenbosch)

Vanmorgen is in de drugsopvang aan de Oranje Nassaulaan in s-Hertogenbosch een aldaar verblijvende 46-jarige Bosschenaar aangehouden. In een driftbui be-dreigde hij een van de medewerkers van het opvangcentrum en schopte hij een ruit kapot. Ook in de politiecel gedroeg de man zich nog enige tijd behoorlijk agres-sief.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie