Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Ontwerp-bestemmingsplan Het Klooster Nieuwegein ter inzage

Datum nieuwsfeit: 06-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Nieuwegein
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Nieuwegein

Ontwerp-bestemmingsplan Het Klooster
Het ontwerp-bestemmingsplan Het Klooster ligt vanaf dinsdag 6 november 2001 tot en met maandag 3 december 2001 ter inzage in het gemeentehuis van de gemeente Nieuwegein, Martinbaan. De openingstijden zijn: iedere werkdag van 8.30 uur tot 13.00 uur en vrijdagavond van 18.00 uur tot 20.00 uur. Het ontwerp-bestemmingsplan kan desgevraagd tenminste gedurende drie aaneengesloten uren per week buiten de werkuren worden ingezien. Eventuele zienswijzen op het ontwerpbestemmingsplan kunnen gedurende de termijn van terinzagelegging schriftelijk worden ingediend bij de gemeenteraad van Nieuwegein, Postbus 1, 3430 AA te Nieuwegein. Te laat ingekomen zienswijzen worden niet in behandeling genomen. De gemeenteraad zal degenen die een zienswijze hebben ingediend te zijner tijd in de gelegenheid stellen om een nadere mondelinge toelichting te geven.

>b>Inhoud bestemmingsplan
Het ontwerpbestemmingsplan Het Klooster biedt een planologisch-juridisch kader voor het hoofdzakelijk veranderen van een agrarische functie in een bedrijvenfunctie én voor overige ontwikkelingen binnen het plangebied. Daarnaast biedt het een kader voor het beheer van het agrarisch gebied ten zuiden van het bedrijvenpark en ten oosten van de A27, waarbij zoveel mogelijk rekening is gehouden met de cultuurhistorische en ecologische waarden van het gebied.
Bij de overige ontwikkelingen in het plangebied Het Klooster moet worden gedacht aan de plannen van Rijkswaterstaat om het Lekkanaal tussen de Plofsluis en de Schalkwijksewetering te verbreden, zodat een veiligere vaarweg en extra ligplaatsen voor overnachtende schepen ontstaan. Verder gaat het om de plannen voor de bouw van een derde sluis aan de oostzijde bij de Prinses Beatrixsluizen. Voor dit laatste project wordt momenteel door Rijkswaterstaat een tracé/MER-studie gedaan. Hoewel het ontwerp-bestemmingsplan niet direct voorziet in de ontwikkeling van een derde sluiskolk, wordt er in het ontwerpbestemmingsplan al wel rekening mee gehouden door een opgenomen bevoegdheid tot het wijzigen van de ter plaatse geldende bestemmingen.


---

Invoerdatum 5-11-2001

---

Copyright © Gemeente Nieuwegein Martinbaan 2
3439 NN Nieuwegein

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie