Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Waarschuwing tot bestuursdwang café De Compagnie Nijmegen

Datum nieuwsfeit: 06-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Nijmegen

Waarschuwing tot bestuursdwang café De Compagnie

Burgemeester en wethouders hebben op 6 november 2001 besloten een waarschuwing tot toepassing van bestuursdwang uit te laten gaan aan de exploitanten van café De Compagnie, Molenstraat 55 in Nijmegen. Door de sloop van het aangrenzende pand Molenstraat 49/51 is de tweede vluchtweg van De Compagnie vervallen. Deze vluchtweg liep namelijk over het dak van dit pand naar parkeergarage Molenpoort. Tevens functio-neert de nood- en transparantverlichting (bordjes "UIT") niet naar behoren. Daarmee is naar het oordeel van burgemeester en wethouders een ontoelaatbare brandonveilige situatie ontstaan. Bovendien worden de voorwaarden van de gebruiksvergunning overtreden.

Het gebruik van De Compagnie moet met onmiddellijke ingang worden teruggebracht tot maximaal 25 bezoekers. Hierbij is uitgegaan van de huidige naar binnen draaiende deur. Mochten de exploitanten de voordeur naar buiten draaiend maken, dan geldt dat maximaal 80 bezoekers tegelijkertijd in het café aanwezig mogen zijn. Bovendien mag in beide gevallen slechts dat gedeelte van het café worden gebruikt, dat gerekend van de voordeur een loopdiepte beslaat van 20 meter.
Mochten er toch meer bezoekers in het café aanwezig zijn, dan zal - desnoods met medewerking van de politie - het aantal bezoekers worden teruggebracht tot de aangegeven maxima. Deze maatregel geldt zolang geen adequate tweede vluchtweg is aangebracht en de nood- en transparantverlichting naar behoren functioneert.

Burgemeester en wethouders hebben op 6 november tevens besloten om de procedure tot intrekking van de gebruiksvergunning in gang te zetten.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie