Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vragen Ronde Venen Belang over projectorganisatie

Datum nieuwsfeit: 06-11-2001
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Ingezonden persbericht


Ronde Venen, 5 november 2001

Persbericht

Ronde Venen Belang stelt met vragen aan het College de voortgang van projecten aan de orde

Ronde Venen Belang, als belangenpartij voor de inwoners opgericht, heeft zich eerder al zorgen gemaakt over het enorme personeelsverloop en de daarmee voor de inwoner verbonden extra kosten. Als logisch vervolg daarop is zij zich verder in de gemeentelijke werkorganisatie gaan verdiepen. Temeer omdat een groot aantal in 1998 benoemde projecten geen echte voortgang meer boeken. Het lijkt wel of het College al geruime tijd de fut ontbreekt om voortvarend te werk te gaan.

Ook op het gebied van de projectenorganisatie is de toestand zorgwekkend. Gezien de uitstroom van deskundigheid op ambtelijk niveau (vanaf 2000 al zeven topambtenaren), is de vraag gerechtigd wat het interne beleid van het College hierin voor een rol speelt.

Ronde Venen Belang vraagt zich ook af hoe het met de Stafeenheid Projecten - de afdeling die al die projecten moet trekken - is gesteld. Officieel is deze - voor zover bekend is - niet opgeheven, maar de sterke indruk is dat dit praktisch wel het geval is. Ronde Venen Belang vraagt zich dit af in het kader van een aantal maatregelen die intern zijn genomen en die er op duiden dat de Stafeenheid Projecten niet meer praktisch functioneert, respectievelijk stilzwijgend is opgeheven. Vragen daarover zijn tot nu toe steeds ontwijkend beantwoord.

Naast het zwembad, waar Ronde Venen Belang al eerder vragen over heeft gesteld, zijn onder de projecten een aantal woningbouwlocaties, die o.a. moeten beantwoorden aan de schreeuwende behoefte aan woonruimte voor jonge starters en senioren. Ook daarvan is de voortgang volledig onduidelijk geworden.

In schriftelijke vragen aan het College tracht Ronde Venen Belang daarin nu publiekelijk duidelijk-heid te brengen. Ronde Venen Belang zal zich ter wille van het verkrijgen van duidelijkheid ook niet schromen rechtstreeks met betrokkenen in contact te treden.

(zie verder de betreffende brief die hierbij gaat)

Nadere informatie: Jac. Dekker, telefoon 0346-57.3810


-- bijlage --

Ronde Venen Belang:
Wilnis, Mijdrecht, Amstelhoek,
De Hoef, Vinkeveen en Waverveen

Secretariaat:
Postbus 247,
3640 AE Mijdrecht
e-mail: (klhs@wxs.nl)
Fractie:
Constructieweg 17a,
3641 SB Mijdrecht
e-mail: (jac.dekker@inwonerspartijen.nl)

Het College van B&W
van de gemeente De Ronde Venen
Postbus 250
3640 AFG Mijdrecht

De Ronde Venen, 1 november 2001

Schriftelijke vragen

Betreft: gemeentelijke projectenorganisatie

Geacht College,

Nu wij ons met extra zorg in de gemeentelijke organisatie verdiepen, nemen onze zorgen alleen maar toe. Na het personeelsverloop en de daarmee verbonden extra kosten - die in 2000 het miljoen al te boven gingen - hebben wij ons als logisch uitvloeisel daarvan in de gemeentelijke werkorganisatie verdiept. Wij zijn door uw College zelf - met de antwoorden die u met betrekking tot het zwembad hebt gegeven - daarop gefocusseerd. Dat brengt ons tot de onderstaande punten.

Projecten
Er zijn in 1998 een aantal omvangrijke projecten op de rol gezet, zoals: het reeds aan de orde gestelde zwembad, het Parklandschap, het gemeentehuis en de woningbouwlocaties Wickelhof in Mijdrecht, Kerke-landen in Vinkeveen, de herbestemming van de locatie Veenzijdeschool en Veenzijde III. Van een aantal daarvan is in het jaar 2000 aan vergaande ontwikkeling gedaan, zijn commissievergaderingen aan gewijd en/of voorlichtingsavonden aan de inwoners gehouden. Daarbij is ook nog de voor veel inwoners zeer gevoelige materie van de N201 op ons af gekomen.


1. Kunt u duidelijk inzicht geven waarom deze projecten praktisch op een dood spoor zijn geraakt? (wij adviseren u niet nogmaals de volledig ongeloofwaardige en onacceptabele mededeling: 'er wordt zowel inhoudelijk als in tijd goed op het schema gewerkt' te hanteren)


2. Kunt u de Raad inzicht geven welke kosten - inclusief de ambtelijke uren - tot nu toe aan die projecten zijn besteed en van welk renteverlies er sprake is, nu die projecten geen voortgang meer hebben?
(het geld zou anders rente hebben opgebracht, respectievelijk voor andere doeleinden kunnen zijn besteed)


3. Denk u die projecten ook over de verkiezingen heen te tillen? Zo ja, waarom? Zo nee, wat denkt u dan aan de voortgang nog te kunnen doen?

Ambtelijke capaciteit
Uw antwoord met betrekking tot het zwembad 'dat er geen ambtelijke deskundigheid/capaciteit in huis is', brengt ons op de vraag hoe het ten aanzien van de andere projecten gesteld is. Ons is gebleken dat er heel wat deskundige, ambtelijke capaciteit op vakgebieden (vrijwillig of geprest) uit de organisatie is verdwenen. Wij herinneren ons in dit verband recente namen als: R. Luca, B. Harkema, H. Schalkwijk, mw A. Hooning, F. van Nunen, B. de Vries en de nu thuis zittende A. Reurings. Dit is bijzonder verontrustend!


4. Is dit de reden waarom bovengenoemde projecten in het slop zitten? Zo nee, wat zijn dan de redenen daarvan?


5. Hoe is deze uitstroom opgevangen of is er nog steeds een gigantisch gebrek aan capaciteit en vakkennis?


6. Zijn hiervoor soms externe bureaus ingeschakeld? Zo ja, wat brengen die voor kosten met zich mee?

Projectenbureau
Wij vragen ons af hoe het met de Stafeenheid Projecten - de afdeling die al die projecten moet trekken - is gesteld. Officieel is deze bij ons weten niet opgeheven, maar naar onze indruk in de praktijk wel. Wij stellen deze vraag in het kader van een aantal maatregelen die intern zijn genomen, die er op duiden dat de Stafeenheid Projecten niet meer praktisch functioneert, respectievelijk stilzwijgend is opgeheven. Vragen daarover zijn tot nu toe steeds ontwijkend beantwoord.


7. Bestaat de Stafeenheid Projecten nog?


8. Zo ja, waarom functioneert die dan niet meer?

9. Zo nee, wat zijn de redenen hiervoor?

Rapporten


10. Zijn er buiten de genoemde nog andere rapporten/onderzoeken met betrekking tot het functioneren van de ambtelijke organisatie, in dit kader met name de Stafafdeling Projecten?


11. Zo ja, waarom zijn die ons nog niet ter kennis gebracht? Kunt u die de Raad binnen de termijn van 1 week alsnog doen toekomen?

Wij zien uw antwoorden met belangstelling voor 15 november a.s van u tegemoet.

Hoogachtend,
namens de fractie Ronde Venen Belang,

Jac. Dekker

Kopie: fracties van de Raad

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...