Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Canada voor boeren beter binnen bereik

Datum nieuwsfeit: 06-11-2001
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

CANADA VOOR BOEREN BETER BINNEN BEREIK

Wie op een gunstig moment zat te wachten om als boer of tuinder naar Canada te emigreren, moet nu in beweging komen en tot actie overgaan. De Canada-informatie-avonden van Otten en Streng komen dus als geroepen, op het juiste moment.

Uit betrouwbare bronnen rond de Canadese makelaars blijken de volgende voordelen van dit bijzondere najaar:

De rente is gedaald tot het niveau van 1961. In 40 jaar dus niet zo laag geweest! Het scheelt zelfs een paar volle procenten met het voorjaar en wie voor investering de bank nog nodig heeft, kan z'n winst uit tellen.

De dollarkoers is fors gezakt, zelfs met een paar dubbeltjes in vergelijking met het voorjaar. Goedkope dollars met kopen met dure guldens scheelt een aantal koeien op een veestapel.

De prijzen van grond, quota en boerderijen zijn stabiel gebleven.

Vliegen is nog nooit zo veilig geweest en met een beetje geluk en wat rondbellen ook nog heel goedkoop.

In Alberta is de energieprijs weer zover gedaald, dat de overheid niet meer bij hoeft te springen. De provinciale belasting is daar buitengewoon laag en dat komt door een economische groeiverwachting van 4,9%.

"Alberta draait op volle toeren", volgens de makelaars daar.

De samenwerkende Nederlandse en Canadese makelaars weten niet of Minister Brinkhorst volgend jaar terugkeert op Landbouw. Ze kunnen evenmin voorspellen of Nederland vrij blijft van mkz, bse en varkenspest.

Ze kunnen u wel de werkelijke mogelijkheden in Canada in alle eerlijkheid voor houden en wie kan daar nog tegen op bieden?

Tijdens de informatie-avonden krijgt u informatie van Nederlandse en Canadese makelaars en ziet u twee video's over het boeren in de winter "Niet over een nacht ijs". De video's zijn opgenomen in februari van dit jaar in Alberta en Ontario en laten een gevarieerd en realistisch beeld van de winter zien.

De avonden beginnen om 20.00 uur, terwijl u al vanaf 19.30 uur welkom bent, en duren tot 22.30 uur en worden gehouden op de volgende locaties:

Maandag 12 november De Meern AC De Meern

Dinsdag 13 november Heerenveen Mercure Hotel Heerenveen

Woensdag 14 november Zwolle Mercure Hotel Zwolle

Donderdag 15 november Wouwse Tol Motel Van der Valk

Vrijdag 16 november Assen Motel Van der Valk

Voor landelijke en regionale omroepen is er een Betacam-SP kopie, vrij van rechten, beschikbaar van de videoproductie:"Canada, niet over 1 nacht ijs....

Voor meer informatie, of een eventueel studio-interview kunt u contact opnemen met:

De heer Arend Otten

telefoon: 0528-270422

info@a-otten.nl

of

de heer Harry Streng

telefoon: 0348-430135

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie