Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vmbo register ter voorbereiding op impresariaat

Datum nieuwsfeit: 06-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Kenniscentrum Handel
Zoek soortgelijke berichten
Kenniscentrum Handel

nieuws

Vmbo register ter voorbereiding op impresariaat

6 november 2001 Sinds vandaag bestaat op deze site de mogelijkheid om te zoeken naar erkende leerbedrijven waar stages of docentenstages gevolgd kunnen worden door leerkrachten en leerlingen (3e en 4e jaars) van het vmbo. Ook kunnen met behulp van dit vmbo register (onder de naam vmbo impresariaat) gastdocenten en bedrijfsbezoeken worden geboekt.
Het register is te vinden via de buttons "bedrijvenregisters" en "vmbo" op de homepage.

Bij een gastdocentschap komt een medewerker van een erkend leerbedrijf op school vertellen over het bedrijf en de beroepsmogelijkheden die er zijn (hij/zij komt een gastles verzorgen). Bij een bedrijfsbezoek brengt een groep vmbo-leerlingen een bezoek aan een erkend leerbedrijf. Daar worden ze rondgeleid, vertelt een medewerker over processen en beroepen in het bedrijf en kan een praktijkopdracht worden uitgewerkt. Het vmbo impresariaat is uitgewerkt in het kader van "oriëntatie op het mbo".

Het impresariaat "barst" overigens pas goed los in januari na de kerstvakantie. Bij verschillende gelegenheden is aan vmbo-leerkrachten al aangegeven dat het impresariaat "eraan zit te komen". Voor het project worden verschillende drukwerken ontwikkeld waaronder een gids voor decanen. Rond de gastdocentschappen en bedrijfsbezoeken gaat binnenkort een publiciteitscampagne van start.

De uitwerking van het impresariaat is een gezamenlijke activiteit van Kenniscentrum Handel en Ecabo (het kenniscentrum voor o.a. economisch-administratieve beroepen). Het werkveld van beide organisaties omvat in het vmbo de sector economie. Vandaar dat ook een "impresariaatsbutton" in de maak is op de site www.platformvmbo.nl, de site die specifiek voor leerkrachten in het vmbo is ontwikkeld (en die sinds maart 2001 actief is). Binnenkort kunnen de gastdocentschappen en bedrijfsbezoeken dus ook op die site worden geboekt.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie