Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Toekomstverkenning in het bedrijfsleven op congres UT Twente

Datum nieuwsfeit: 06-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Universiteit Twente

Persberichten > Nieuw > 01-54

01-54 22-10-2001

01-54 22 oktober 2001

Lustrumcongres Universiteit Twente 6 en 7 november

Topsprekers over toekomstverkenning in het bedrijfsleven

Topmanagers vanuit het bedrijfsleven en de overheid spreken naast wetenschappers op 6 en 7 november a.s. over het onderwerp 'toekomstverkenning in het bedrijfsleven'. Op die data vindt in Enschede het lustrumcongres 'Toekomst in Bedrijf - Verkenningen van Technologie en Organisatie' plaats van de Universiteit Twente, ter ere van het veertigjarig bestaan.

De centrale vraag in het congres is: kan een bedrijf bestaan zonder zich een beeld van de toekomst te vormen? Tijdens het congres wordt aandacht besteed aan trends, ontwikkelingen en technieken van toekomstverkenning als management tool.

Als sprekers treden op o.a. ir. A.H. Spoor (voorzitter Raad van Bestuur Koninklijke VOPAK NV), ir. H.G. Dijkgraaf (President-Directeur Shell Nederland) en prof. R. de Bruyn (emeritus-hoogleraar Creatief Denken aan de Universiteit van Antwerpen).

In de middagprogramma's van het lustrumcongres vinden twee minicongressen plaats over de onderwerpen 'Kennisfusie, het proces van toekomstverkenning' en over 'Toekomstverkenning in de praktijk'. Tijdens diverse workshops zullen vertegenwoordigers van organisaties als CMG, KPMG, NAM, PriceWaterhouseCoopers, Rabobank en TNO ingaan op de vraag hoe bedrijven effectief vooruit kunnen kijken en aandacht kunnen geven aan de praktische toepassing van het thema toekomstverkenning.

'Toekomstverkenning' is een actueel thema, zeker bij de huidige teruggang van de economische groei. Steeds meer bedrijven worden zich ervan bewust dat een korte termijnvisie uiteindelijk de continuiteit van de organisatie in gevaar brengt. Tijdens het congres zal het in kaart brengen van de toekomst een noodzakelijk instrument blijken voor organisaties om te overleven.

Noot voor de pers,

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie