Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vandaag in de Tweede Kamer

Datum nieuwsfeit: 06-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Tweede Kamer der Staten Generaal
Zoek soortgelijke berichten
Agenda Tweede Kamer

Dit schema wordt regelmatig ververst.
Bekijk voor de laatste versie het originele schema.* update 9.50 uur

** update 10.45 uur

dinsdag 6 november 2001

KAMERVERGADERING (via draadomroep)

De vergadering begint om 14.00 uur.

Bij aanvang van de vergadering heeft het wekelijkse mondelinge vragenuur plaats. Vervolgens stelt de Kamer haar agenda voor de komende periode vast.

Hierna debatteert de Kamer naar aanleiding van een algemeen overleg tussen de vaste Commissies voor Economische Zaken en Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer en de ministers Jorritsma-Lebbink (Economische Zaken) en Pronk (Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer) over het Duurzaam Nationaal Inkomen. Het gaat hier om het gegeven dat maatschappelijke welvaart niet alleen uit de waarde van goederen en diensten bestaat maar ook uit de beschikbaarheid en het gebruik van allerlei milieufuncties (dit overleg had plaats op woensdag 31 oktober jongstleden).

Vervolgens spreekt de Kamer naar aanleiding van een algemeen overleg tussen de vaste Commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport en minister Borst-Eilers (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) over de positie van het Slotervaartziekenhuis te Amsterdam (dit algemeen overleg had plaats op woensdag 31 oktober jongstleden).

Hierna heropent de Kamer het debat over een richtlijn van de Europese Unie betreffende de wijziging van de bestrijdings- middelenwet 1962. Door de wijziging wordt een einde gemaakt aan de situatie dat de Nederlandse regelgeving voor bestrijdings- middelen uit een Europees deel (voor gewasbeschermingsmiddelen) en een nationaal deel (voor biociden) bestaat.

Ten slotte debatteert de Kamer over de begroting van het ministerie van Justitie voor het jaar 2002 (te beginnen met de eerste termijn van de kant van de Kamer).

OPENBARE COMMISSIEVERGADERINGEN

Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties: 16.00 tot ca. 17.00 uur Klompézaal

Agenda: gesprek met een delegatie uit Albanië en een delegatie van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten in het kader van ontwikkeling in het Nederlands lokaal bestuur.

Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen, Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en Verkeer en Waterstaat: 19.00 tot ca. 21.00 uur Thorbeckezaal

Agenda: algemeen overleg met de ministers De Vries (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) en Netelenbos (Verkeer en Waterstaat) en staatssecretaris
Adelmund (Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen) over leerlingenvervoer.

BESLOTEN COMMISSIEVERGADERINGEN

Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer: 13.00 uur - Klompézaal

Agenda: procedures.

Nederlands-Antilliaanse en Arubaanse Zaken: 16.15 uur Kappeyne van de Coppellozaal

Agenda: procedures.

Nederlands-Antilliaanse en Arubaanse Zaken: 16.30 tot ca. 17.30 uur Kappeyne van de Coppellozaal

Agenda: overleg ter voorbereiding van de Contactplanbijeenkomst op de Nederlandse Antillen in januari 2002.


*Rijksuitgaven, Justitie, Volksgezondheid, Welzijn en Sport en Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer: 16.30 uur Suze Groenewegzaal

Agenda: procedures.

Sociale Zaken en Werkgelegenheid: 16.30 uur Wttewaalll van Stoetwegenzaal

Agenda: procedures.

Europese Zaken: 17.00 tot ca. 18.00 uur Wttewaall van Stoetwegenzaal

Agenda: gesprek met de heren Mahoux en Chevalier (Belgische Parlementariërs) inzake onderzoek naar de stand van zaken van het debat in het Nederlandse Parlement over de toekomst van de Europese Unie.

KAMERLEDEN ONTVANGEN

Leden van de vaste Commissie voor Buitenlandse Zaken ontvangen vanaf 16.00 uur een delegatie van Punjab Rights Organisation. De organisatie zet zich in voor de rechten van de mens in India (Aletta Jacobszaal).

Leden van de vaste Commissie voor Buitenlandse Zaken ontvangen vanaf 17.00 uur de directeur van de organisatie OMAR (Organisation of Mine Awareness and Afghan Rehabiliation) in Afghanisatan (Van Someren-Downerzaal).


**AANBIEDING

De voorzitter van de vaste Commissie voor Justitie neemt om 13.45 uur een petitie in ontvangst uit handen van vertegenwoordigers van het Nederlandse Genootschap van Tolken en Vertalers. Zij willen hiermee aangeven bezorgd te zijn over de kwaliteit van de rechtspraak indien er basistolken (tolken zonder juridische specialisaties) ingezet worden bij rechtszaken (hal Plein 2).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie