Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bemanningslid boot verliest voet bij ongeval Vlieland

Datum nieuwsfeit: 06-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Friesland
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Friesland: Friesland 6-11-2001
Politieberichten van 5/11 (13.00 uur) t/m 6/11 (07.00 uur)

Heerenveen: aanrijding met gewonde
Maandag omstreeks11.00 uur fietste een 57-jarige inwoonster van Oudehorne over de Vogelwijk . Zij reed een aantal geparkeerde auto`s voorbij. Tijdens het voorbijrijden werd een portier van één van deze auto`s geopend door een 34-jarige inwoonster van Heerenveen, die haar auto aldaar geparkeerd had. De fietsster reed tegen het geopende portier aan en kwam ten val. Zij liep een hoofdwond op en werd overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen, alwaar zij werd opgenomen.

Garyp: inbraak auto`s
Van zondag op maandag werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op de Ielke Boonstraloane. Het rechter voorportier werd geforceerd. Uit de auto werden kleding, een boormachine, een freesmachine, een radio/cd-speler, 17 cd`s en een portemonnee met geld, een identiteitskaart, een telefoonkaart en een bankpasje weggenomen. De eigenaar, een 25-jarige inwoner van Garyp, heeft aangifte gedaan.

Dezelfde nacht werd ook ingebroken in een auto, die geparkeerd stond op de Master Lubwei. Het rechter voorportier van deze wagen werd opengebroken. Uit de auto werden een radio/cd-speler en 6 cd`s weggenomen. De eigenaar, een 49-jarige inwoner van Garyp, heeft aangifte gedaan.

Hemrik: auto gestolen
Maandag omstreeks 12.45 uur werd vanaf een stoeterij aan de Binnenwei een personenauto, merk Mercedes gestolen. De auto stond met de sleutels in het contact op het erf. Op een gegeven moment zag de eigenaar, een 48-jarige inwoner van Hemrik, dat zijn wagen van het terrein reed. De man heeft aangifte gedaan. De politie werd gewaarschuwd en deze zag de auto op een gegeven ogenblik rijden over de Duerswaldmer Wei te Bakkeveen. Na een korte achtervolging stopte de bestuurder en kon hij worden aangehouden. De verdachte, een 29-jarige inwoner van Leeuwarden, werd overgebracht naar het bureau en is ingesloten. De verdachte bleek ook de bestuurder te zijn geweest van de gestolen Opel Kadett, die na een controle door een motoragent er eerder die morgen vandoor was gegaan. De Opel Kadett werd nog niet aangetroffen.

Joure: aanhouding verdachte
Maandag omstreeks 14.00 uur werd een 17-jarige jongen aangehouden. De jongeman was niet teruggekeerd van een weekend verlof en moest nog drie maanden uitzitten. Bij de woning van zijn ouders ging de jongeman er vandoor toen de politie aan de deur kwam, doch dit was van korte duur, want op de Warring werd hij aangetroffen. De jongeman werd overgebracht naar het bureau en is ingesloten.

Drachten; diefstal banden
Het afgelopen weekend werden bij een garagebedrijf aan de Tussendiepen 2 vrachtwagenbanden inclusief velgen weggenomen. De schade bedraagt ongeveer f 2000.- De restanten van de banden werden verbrand teruggevonden bij de skeelerbaan aan de P. Bollemanweg. Maandagavond werd wederom een band met velg, waarde f 1000.-, weggenomen. Een medeweker van de garage, een 53-jarige inwoner van Drachten, heeft aangifte gedaan. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Eastermar: aanrijding met gewonde
Maandag omstreeks 16.10 uur reed een bestuurder van een personenauto over de Robyntsjewei. De bestuurder, een 60-jarige inwoner van Eastermar, haalde een SRV-wagen, die op zijn weghelft stond geparkeerd, in en zag daarbij een auto, die uit tegenovergestelde richting naderde over het hoofd. De bestuurder van deze wagen, een 43-jarige inwoner van Eastermar, kon een aanrijding niet meer voorkomen. Beide auto`s botsten frontaal op elkaar. De 43-jarige inwoner van Eastermar droeg geen gordel en sloeg met zijn hoofd door de voorruit. Hij liep hierbij een vleeswond aan zijn kin op en werd overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten.

Haulerwijk: aanrijding
Maandag omstreeks 13.45 reed een bestuurster van een personenauto, een 22-jarige inwoonster van Drachten, over de Hoofdweg Boven in de richting Waskemeer Uit tegenovergestelde richting naderde een tractor, die werd bestuurder door een 68-jarige inwoner van Waskemeer. In een bocht naar rechts werd de tractor ingehaald door twee personenauto`s. De inwoonster van Drachten schrok hiervan en ging met haar auto de berm in om een aanrijding te voorkomen met de inhalende personenauto`s. De bestuurster raakte in een slip en kwam vervolgens op de andere weghelft frontaal in botsing met de tractor. Niemand raakte gewond, doch beide voertuigen werden totaal vernield. Van de inhalende personenauto`s, die niet zijn gestopt, is alleen bekend, dat één auto groen van kleur was. De politie Oosterwolde vraagt getuigen van deze aanrijding om zich te melden.

Sneek: onder invloed
Maandag omstreeks 20.10 uur werd op de Muntstraat een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 40-jarige inwoner van Sneek, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 750 ug/l. Tevens bleek dat het rijbewijs van de bestuurder ongeldig was verklaard en dat zijn auto niet APK gekeurd was en tevens niet meer verzekerd. Voor al deze overtredingen werd proces-verbaal opgemaakt en de verdachte kreeg tevens een rijverbod voor 9 uren.

Winsum: snelheid
Maandag omstreeks 19.00 uur werd op de Froonackerdyk een bestuurder van een personenauto bekeurd ter zake het overschrijden van de maximumsnelheid. De bestuurder, een 22-jarige inwoner van Sint Jacobiparochie reed met een snelheid van 135 kilometer per uur, terwijl aldaar 80 was toegestaan. Het rijbewijs van de bestuurder werd ingevorderd.

Leeuwarden: inbraak woning
Afgelopen weekend werd ingebroken in een woning aan de Leeuwarderstraat. Via het vernielen van een bovenlicht was men de woning binnengekomen. Uit de woning werden een videorecorder, een computer, een laptop en 20 cd`s weggenomen. De eigenaar, een 25-jarige inwoner van Leeuwarden, heeft aangifte gedaan.

Lemmer: onder invloed
Maandag omstreeks 21.00 uur werd op de Wiepke Hofstraat een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 27-jarige inwoner van Lemmer, bleek gedronken te hebben en ook bleek dat hij de autogordel niet droeg. Aan het bureau blies de man 430 ug/l. Tegen de bestuurder werd proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod voor 4 uren.

Leeuwarden: inbraak kelderbox
Van zondag op maandag werd ingebroken in een kelderbox van een flat aan de Verlengde Schrans. De toegangsdeur werd opengebroken. Er werd handgereedschap (schaaf-, boor-, schroef- en zaagmachine) weggenomen, alsmede drie fietsen en een radio. De eigenaar, een 65-jarige inwoner van Leeuwarden, heeft aangifte gedaan.

Leeuwarden: inbraak woning
Maandag tussen 17.00 en 19.00 uur werd ingebroken in een woning aan het Cambuursterpad. De achterdeur werd geforceerd. Uit de woning werden een radio/cd-speler, een versterker en een midi-set weggenomen. De eigenaar, een 34-jarige inwoner van Leeuwarden, heeft aangifte gedaan.

Vlieland: ongeval
Maandag omstreeks 22.15 uur vond bij de aanlegsteiger op het Veerdamterrein een ongeval plaats. Een bemanningslid van de boot de `Overwinning`, een inwoner van Hoorn (leeftijd niet bekend), gooide bij het aanleggen een op het voordek liggende tros naar de kade. Hij bleef daarbij met zijn voet in de tros vastzitten. Toen deze werd strak getrokken werd zijn voet vanaf de enkel geamputeerd. Het slachtoffer werd met de heli overgebracht naar het MCL-Zuid. Het geamputeerde gedeelte van de voet is over boord geslagen en nog niet teruggevonden. Het schip de `Overwinning` nam deel aan een race, genaamd `Slag in de Rondte` en het was de bedoeling dat een vlag op het veerdamterrein moest worden geplaatst.

Leeuwarden: onder invloed
Dinsdag omstreeks 00.05 uur werd op de Coornhertstraat een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 27-jarige inwoner van Leeuwarden, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 350 ug/l. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod voor 2 uren.

Legemeer; onder invloed
Dinsdag omstreeks 01.45 uur werd op de Legemeersterweg een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 52-jarige inwoner van Idskenhuizen, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 365 ug/l. Hij kreeg een rijverbod voor 3 uren en er werd proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Leeuwarden: aanrijding met drank
Dinsdag omstreeks 02.30 uur kwam er een melding dat op de Insulindestraat een lantaarnpaal omver was gereden door een personenauto en dat de bestuurder hiervan was doorgereden. De auto werd aangetroffen op het Zaailand. De bestuurder bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de bestuurder, een 25-jarige inwoner van Leeuwarden, 740 ug/l. Tevens bleek dat de bestuurder niet in het bezit was van een rijbewijs. De bestuurder kreeg voor de geconstateerde overtredingen een proces-verbaal en de personenauto werd in beslag genomen.

Heerenveen: fietsendief
Dinsdag omstreeks 03.35 uur werd op de Haskeruitgang een 19-jarige inwoner van Heerenveen aangehouden. Toen de verdachte de politieauto zag, gooide hij een fiets, die hij bij zich had, in de bosjes en ging er vandoor. Na een korte achtervolging te voet, kon de verdachte worden aangehouden. Het bleek dat de verdachte de fiets had gestolen in de omgeving van het station. De eigenaar van de fiets is nog niet bekend. De verdachte werd overgebracht naar het bureau en hij is ingesloten.

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie