Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Aircofabrikant Lennox Benelux ontslaat derde personeel

Datum nieuwsfeit: 06-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Christelijk Nationaal Vakverbond (CNV)

Informatie: VOOR DE PERS

CNV Metaal en electro is een vakgroep van de CNV BedrijvenBond

06-11-2001

Aircofabrikant ontslaat derde personeel

CNV Metaal en elektro vindt dat er eerst onderzoek moet worden gedaan naar de reorganisatie van Lennox Benelux in Nijkerk. Deze fabrikant van airconditioning en apparatuur voor koeltechniek en luchtbehandeling wil 43 van de 117 werknemers ontslaan omdat het bedrijf al een paar jaar verlies lijdt.

De ontslagen vloeien voort uit het plan om een deel van de productie naar het buitenland te verplaatsen. Voor bestuurder Peter de Jong van CNV Metaal en elektro is nog niet duidelijk of "het gaat om een paniekplan of dat dit echt nodig is." Volgende week, 13 november praat hij met de ondernemingsraad. In dit gesprek wil de bond praten over onderzoek naar alternatieven die minder vergaande sociale gevolgen hebben. Twee dagen later volgt het eerste overleg met de directie. In beide gesprekken wil CNV Metaal en elektro nagaan of de reorganisatie op deze manier moet gebeuren. Als dit onontkoombaar blijkt, wil de bond onderhandelen over een sociaal plan, waarin het vinden van ander werk voor de getroffen werknemers het uitgangspunt is. De bond vindt dat geen enkele werknemer in de WW mag komen. Daarnaast moeten afspraken worden gemaakt over financiële regelingen en om-, her- en bijscholing.

Nadere inlichtingen:

Peter de Jong (bestuurder CNV Metaal en elektro) 026 - 495 53 22

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie