Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Uneto introduceert nieuw keurmerk voor ICT-installateurs

Datum nieuwsfeit: 06-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Unie van elektrotechnische ondernemers

Uneto introduceert nieuw keurmerk voor ICT-installateurs ICT KEUR BIEDT WAARBORG VOOR KWALITEIT

Zoetermeer, 6 november 2001

Vanaf 1 januari 2002 onderscheiden gecertificeerde ICT-installateurs zich met een objectief keurmerk. Het nieuwe ICT Keur staat borg voor kwaliteit, deskundigheid en betrouwbaarheid op het gebied van het ontwerpen, aanleggen, beheren en onderhouden van inpandige data- en telecommunicatienetwerken.

Het nieuwe ICT Keur vormt de afronding van het kwaliteitstraject dat anderhalf jaar geleden van start ging met de introductie van de ICT Certificatieregeling. Certificatie en keurmerk vormen een objectieve waarborg voor de kwaliteit, de brede deskundigheid en de betrouwbaarheid van de ICT-installateur. Toetsing en auditing door onafhankelijke instellingen vormen de garantie voor de objectiviteit van certificatie en keurmerk. De verplichte toetsing van het kennisniveau is in handen van het CITO. De certificatie-audits worden onder meer uitgevoerd door Bureau Veritas Quality International BV, Lloyds Register Quality Assurance, KIWA en Telefication.

Brede deskundigheid en vakkennis
Gecertificeerde installateurs beschikken over een brede deskundigheid en vakkennis. Zij zijn gecertificeerd op één of meer van de drie onderscheiden disciplines: bekabeling / infrastructuur, netwerken en werkplekautomatisering. Binnen de gecertificeerde discipline heeft de installateur zijn expertise aangetoond op het gebied van advies en ontwerp, installatie, onderhoud en beheer.

Kiezen voor kwaliteit
Kiezen voor een installateur met het ICT Keur betekent kiezen voor kwaliteit in brede zin:

* objectief vastgestelde deskundigheid en vakkennis;
* een breed service-aanbod, van advies en ontwerp tot en met beheer en onderhoud;

* continuïteit van het project is gewaarborgd;
* de installatie is ingesteld op toekomstige groei en nieuwe ontwikkelingen.

Symposium
Ter gelegenheid van de officiële presentatie van het ICT Keur in Nederland wordt op 21 november 2001 het symposium 'ICT-infrastructuren en werkplekautomatisering' georganiseerd. Dit symposium vindt plaats in Media Plaza te Utrecht en vangt aan om 15.00 uur.

Actuele informatie over het ICT Keur, alsmede een complete lijst van gecertificeerde bedrijven, is vanaf 1 december te vinden op www.ictkeur.nl.

Einde persbericht

Meer informatie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Peter Helmink, secretaris van de sectie ICT van Uneto Postbus 188
2700 AD ZOETERMEER
Telefoonnummer: 079-3520650
e-mail: (p.helmink@uneto.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie